5 Tips over hoe jij weer focus krijgt

door | 0 Reacties

Zakt de moed je in de schoenen? Weet je niet waar je moet beginnen? Ben je “all over the place” en heb je totaal geen focus? Herken jij dat ook? Wil jij weer focus, maar weet je niet hoe?

 

Een bijzondere tijd

Het is momenteel een bijzondere tijd. Door de Corona crisis werken veel ouders thuis en zijn de kinderen ook thuis, met huiswerk. Ouders zijn hierdoor opeens meesters en juffen geworden en wordt er ook nog verwacht dat je werkt. Voordat je daar een goede balans in hebt gevonden, duurt dat wel even. En dan nog, het gaat met ups en downs. De ene keer gaat het beter dan de andere keer. Zowel voor ouders als kinderen is het wennen en vraagt het tijd om te schakelen. Dit is niet altijd even makkelijk. Sommige kinderen worden extra onzeker of juist meer boos.

 

Alle ballen in de lucht houden

Ben jij iemand die graag alle ballen in de lucht probeert te houden? Probeer het los te laten. Doe een beetje water bij de wijn. Zet je beste beentje voor en probeer flexibel te zijn. Als je nu alles goed, of anders gezegd perfectionistisch wilt doen, geeft je dat alleen maar stress. We zitten met z’n allen in hetzelfde schuitje; probeer het een beetje te laten varen. Het gaat om je inzet, niet om het eindresultaat.

 

5 waardevolle tips

Om weer focus te krijgen, geef ik je hieronder mijn tips. Met behulp van deze tips kan jij de eerste stappen naar nieuwe focus zetten.

Tip 1: Accepteer de situatie

We zitten met z’n allen in hetzelfde schuitje. Gebruik je gezonde verstand en houd je aan de maatregelen. Je er tegen verzetten heeft geen zin. Vechten tegen iets dat je niet kan veranderen, is zonde van je energie. Je kunt alleen je eigen gedachten erover veranderen.

Tip 2: Ga het doen

Begin gewoon. Op een manier die past bij jouw gezin. Wat voor de één werkt, hoeft niet voor de ander te werken. Met of zonder schema. Een schema kan helpend zijn. Het biedt houvast, maar ga er ook een beetje flexibel mee om. Je merkt vanzelf wat wel of niet voor jullie werkt. Werkt het niet, pas het gewoon aan. Denk in mogelijkheden.

Tip 3: Verander moeten in willen

Het begeleiden van je kinderen bij hun huiswerk en het thuis werken kan extra druk leggen op je gezin. Er moet van alles gebeuren, wat je een opgejaagd gevoel kan geven. Wanneer je moeten in willen verandert, verandert daarmee je kijk op de dingen. Je ziet daardoor beter wat het je brengt.

Tip 4: Pak je rust (op tijd)

Zorg goed voor jezelf. Wanneer je je geprikkeld voelt, voorkom dan dat je overprikkeld raakt. Voorkom een kort lontje en neem even een time out. Zoek de stilte. Ga een blokje om, pak de fiets, ga iets lezen of ga schrijven. Zorg ervoor dat je batterij blijft opgeladen, zodat het is vol te houden.

Tip 5: Ontspan

Doe leuke, lieve, gekke en grappige dingen samen. En vergeet vooral niet te lachen. Humor werkt relativerend. En wanneer je samen om iets kan lachen, werkt dat ontspannend en voel je je sterk met elkaar verbonden.

 

Als extra tip voor deze bijzondere tijd: verzin met je gezin een nieuwe gewoonte zodat, wanneer je aan deze tijd terug denkt, je er met positieve herinneringen op terug kan kijken. Bijvoorbeeld door met het hele gezin te sporten op een vast moment. Ik ben benieuwd welke nieuwe gewoonte jullie bedenken.

 

Ondersteuning

En kom je er niet uit, vraag om hulp. We zijn er om elkaar te helpen.

Ik heb besloten vanwege de Corona crisis om mijn Kort Maar Krachtig sessie gratis aan iedereen die daar behoefte aan heeft aan te bieden. Dit is een online sessie via Zoom van 15 minuten. Tijdens deze sessie kun je mij vertellen waar jij je het meeste zorgen over maakt met betrekking tot jouw kind. Ik geef jou hierin een handreiking zodat jij de volgende stap kan zetten om jouw kind weer op weg te helpen. Je maakt zo kennis met mij en mijn oplossingsgerichte manier van werken.

 

Via deze link https://calendly.com/simone-38-kindercoachsimone/kort-maar-krachtig-sessie kun je een afspraak in mijn agenda boeken. Doe het snel, want mijn agenda zit snel vol.

 

Laat me weten wat ik voor jou kan doen!

 

Warme groet,

 

Simone

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.