De gouden tip om vol te houden en door te gaan

door | 0 Reacties

Hoe gaat het?

Hoe is het met jouw gevoelige, onzekere kind? En hoe is jouw kind tot nu toe door deze Coronatijd gekomen? Vond jouw kind het fijn om meer thuis te zijn en minder prikkels te krijgen? Of maakte deze onzekere tijd jouw gevoelige kind juist angstiger of gestrest? Of juist allebei: fijn om minder prikkels te hebben én gestrest door de onzekere situatie?

 

Volhouden en doorgaan

Het lijkt tegenstrijdig: minder prikkels ervaren en je toch gestrest voelen. Maar ik herken dit wel. Heerlijk om de rust te ervaren en je kinderen nergens naar toe te hoeven brengen. Veel tijd samen doorbrengen die ik ook echt als qualitytime heb ervaren.

Aan de andere kant gaf het thuiswerken en de kinderen begeleiden met hun huiswerk af en toe ook de nodige onrust. De een moest dit, de ander moest dat en ik moest zelf ook nog het een en ander. Alles veranderde waardoor alle vaste structuren wegvielen en er veel geschakeld moest worden. Vooral het leren omgaan met de onzekerheid hoe lang alles zou duren, was iets wat extra lastig was.

Hoe kun je toch volhouden en doorgaan?

 

De gouden tip

Neem zelf de regie! Je kunt je omstandigheden niet bepalen, maar wel hoe je er zelf mee omgaat. Maak je eigen keuzes, blijf plannen maken en uitvoeren waardoor je je zeker en blij voelt. Blijf kijken wat jezelf nodig hebt en wat de ander nodig heeft. Stem je daar op af. Luister naar je gevoel en handel daar naar. Door je eigen keuzes te maken, blijf je stevig staan, ben je krachtig en blij.

Een bijbehorende opdracht die jou ondersteunt bij het maken van je eigen keuzes is door elke dag stil te zijn, alleen met jezelf. Kijk wat voor jou prettig is of je dit ’s ochtends of juist ’s avonds doet. Laat de stilte op je inwerken en houdt pen en papier bij de hand voor de ideeën die zich aan je ontvouwen. Sta stil bij wat je wil, schrijf het op en hang het in het zicht zodat het je ondersteunt bij het uitvoeren er van. Veel succes!

 

Welkom!

Wil je graag dat je kind weer stevig in zijn schoenen staat, dat hij zelfverzekerd en blij is?

De praktijk is weer open met inachtneming van de RIVM-maatregelen. Wanneer je deze donderdag of aanstaande maandag een gratis sessie Jouw Krachtige Kind inplant, kan jouw kind én gezin nog 6 weken coaching van mij ontvangen tot de zomervakantie.

Plan hier meteen die afspraak in zodat jullie weer in je kracht komen. Het kan zowel online als offline. Vertel me wat jouw voorkeur heeft.

 

Waar hebben je kind en jij behoefte aan? Laat het me weten!

Ik ondersteun jullie graag!

 

 

Warme groet,

 

Simone

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.