Geef aandacht aan wat jij wil

door | 0 Reacties

Ik wens je een jaar vol aandacht!

Heb jij het druk? Zie jij je agenda weer langzaam vol lopen? Zijn er dingen waar je graag aandacht aan wilt besteden, maar waar je eigenlijk geen tijd voor hebt? Waarom lukt het niet om er tijd voor te maken? Geef aandacht aan wat jij wil.

Terugblikken

Dit past natuurlijk heel goed, zo aan het begin van het nieuwe jaar. Ik heb de afgelopen weken gebruikt om terug te blikken op het afgelopen jaar. Wat 2019 me allemaal gebracht heeft en ook wat ik graag anders zou willen. Ik heb gekeken wat ik wil loslaten, wat ik wil meenemen naar 2020 en welke nieuwe dingen ik graag wil leren.

Aandacht

Aandacht voor jezelf, aandacht voor de ander. Want alles wat je aandacht geeft, groeit. Dus als je jezelf aandacht geeft, groei jij ook. En als je een ander aandacht geeft, betekent dat groei in jullie relatie. Aandacht geeft waarde aan alles om je heen. Dus neem de tijd, want dan heb je tijd.Geef aandacht aan wat jij wil.

 

3 Tips voor jou

Lukt het jou niet om tijd te nemen? Ik heb 3 tips voor je:

  1. DOEN. Gewoon doen, ga beginnen. Ga voor wat je wilt, dan lukt het ook.
  2. SCHRIJVEN. Schrijf het op , bijvoorbeeld in een dagboek of in een bullet journal. Je kunt er een mooie tekening van maken. Hang datgene wat je het geschreven of getekend in het zicht op zodat je er telkens aan herinnerd wordt.
  3. INPLANNEN. Wanneer het doen en schrijven, zoals beschreven bij 1 en 2, nog niet vanzelf gaan, plan het dan in. Op een vast moment van de dag of week, bij voorkeur dagelijks. Maak er een nieuwe gewoonte van zodat het vanzelfsprekend wordt. Zie het als een belofte aan jezelf. Doe het ’s ochtends zodat je je dag goed kan beginnen. Stel een helder doel voor ogen waar je vandaag extra aandacht aan wilt besteden.

 

Wat wil jij?

Is er een boek dat je graag wilt lezen? Wil je een nieuwe cursus gaan volgen? Meer tijd met je partner en je kinderen doorbrengen? Of wil jij het probleem waar je kind mee worstelt, nu eens echt gaan aanpakken?

Geef je aandacht, sta open om aandacht te ontvangen en richt je aandacht.
Het maak niet uit waar jij je tijd en aandacht aan wilt besteden. Mijn tips zijn breed toepasbaar.
Neem de tijd om stil te staan bij de mensen of dingen waar jij je aandacht aan wilt besteden.

Waar wil jij je tijd en aandacht op richten de komende week, de komende maand of het komende jaar? Begin vandaag nog en hou vol.

 

Reageer!

Laat me weten waar jij aandacht aan wil geven en hoe je dat volhoudt door op mijn blog te reageren!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.