Leef je dromen

door | 0 Reacties

Waar droom jij van voor jezelf, voor je kind, voor je gezin? En wat zijn je verwachtingen daarbij? Denk je dat het haalbaar is of lijkt het juist heel ver weg?
Wat denk je dat er voor nodig is om dat waar je van droomt, anders gezegd je verlangen waar te maken?

Of zie je op dit moment alleen de problemen met je kind waardoor je verlangen op een laag pitje staat of dat je zo in beslag wordt genomen dat je niet eens weet of je nog dromen hebt. Het voelt meer als dealen met de problemen. Het voelt alsof er geen ruimte is om te dromen.

Mocht je echt even niet weten wat jouw droom is, dan raad ik je aan om tijd voor jezelf te maken. Om in de stilte weer in contact te komen met datgene wat jij graag wilt, waar jij van droomt.

Probeer dus concreet te maken waar jij van droomt. Wanneer jij daar een beeld van hebt en uitspreekt wat je dromen, je verlangens zijn, kun je ze gaan leven. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door een moodboard te maken waarop je afbeeldingen en/of teksten plakt over jouw dromen.

De volgende waardevolle tips kunnen je helpen om jouw dromen stap voor stap te gaan leven:

Tip 1:
ACCEPTEER DE SITUATIE: Verzet je niet langer en zeg tegen jezelf dat het oké is hoe het nu is. Het geeft lucht om er geen oordeel over te hebben. Zo ontstaat er ruimte om te kijken hoe je het wel wil en hoe je dat kan aanpakken.

Tip 2:
ZOEK VERBINDING: Wanneer jouw verlangen betrekking op je gezin heeft, betrek dan alle gezinsleden. Wanneer iedereen zich betrokken voelt, is er een grotere kans van slagen. Er is dan sprake van een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Door het samen te doen, ondersteun je elkaar.

Tip 3:
MAAK EEN PLAN: Bedenk met elkaar hoe je het gaat aanpakken. Laat iedereen zijn eigen inbreng geven. Schrijf het op en hang het plan in het zicht op. Wanneer je met elkaar een plan maakt, kun je elkaar ook aanspreken als iets anders gaat dan is afgesproken of elkaar juist aanmoedigen of complimenteren als het goed gaat.

Blijf dromen en jaag ze na. Het helpt je jezelf verder te ontwikkelen en te groeien. Het houdt je in beweging. Je zult ontdekken dat als je vlakbij het bereiken van je droom bent, je alweer een nieuw verlangen hebt ontdekt. Je wordt er blij van en geeft je een krachtig, zelfverzekerd gevoel dat je je verlangens kunt bereiken.

Heb jij ondersteuning nodig bij het bereiken van jouw verlangens met betrekking tot jouw kind, jouw gezin? Plan met onderstaande link direct een afspraak in mijn agenda in voor een kosteloze kennismaking: https://calendly.com/simone-38-kindercoachsimone

Keep on dreaming, keep on growing!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.