Lief zijn voor jezelf

door | 0 Reacties

De herfstvakantie is weer voorbij. Even vloog het me aan; de kinderen weer naar school en naar hun clubjes brengen, aan het werk, wassen, het huis aan kant. Ga zo maar door.

Help!

Herken je dat benauwende gevoel dat je krijgt van je volle agenda? Dat het je aanvliegt?

Vandaag plan ik tijd voor mezelf in. Ik zette deze ochtend een groot kruis in mijn agenda. Me-time. Tijd voor mezelf. Aandacht voor mezelf. Lief zijn voor jezelf.

Zo heerlijk en tegelijkertijd noodzakelijk om zelf weer op te laden. Om dingen te doen waar jij energie van krijgt om er daarna weer tegenaan te kunnen. Je kunt niet altijd maar doorgaan. Stop met op je tenen lopen en trek op tijd aan de bel.

Ik besteedde aandacht aan mezelf: rustig met een kopje thee even lekker lezen en daarna naar de kapper. Het gaf mij lucht. Stilstaan en stoppen met rennen. Even bijkomen om weer verder te gaan.

Zo kreeg ik weer ruimte om op een andere manier naar mijn drukke agenda te kijken. Want zelfs met een beetje kritisch kijken, kon ik niet heel veel wegstrepen uit mijn agenda.
Sommige dingen “moeten” nou éénmaal. Al helpt het wel als je moeten in willen veranderd.
Ook al kun je niet altijd kiezen om iets niet te doen, je kunt wel kiezen hoe je er mee omgaat. Realiseer je dat je altijd een keuze hebt, hoe klein ook. Blijf je je verzetten tegen alles wat “moet” gebeuren of accepteer je dat het erbij hoort en dat het helpt om er dan maar beter een beetje plezier in te hebben door bijvoorbeeld je huis aan kant te doen met een lekker muziekje op?
Jij beslist! Probeer eens een andere, zonnigere bril op te zetten.

Plan jij al tijd voor jezelf in? Hoe ben jij lief voor jezelf?
Laat het me weten door te reageren om mijn blog!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *