Met welke blik ga jij het nieuwe jaar in?

door | 0 Reacties

In deze periode van het jaar is het altijd fijn om even terug te blikken op het oude jaar en vooruit te blikken op het nieuwe jaar. Wat ging er minder goed en wil je loslaten? Wat gaat er al goed en wil je behouden? En wat zou je graag anders willen, wat zou je willen veranderen of leren? Goed om hier bij stil te staan en over te reflecteren. En daarmee je intenties voor het nieuwe jaar op te schrijven. Met welke blik ga jij het nieuwe jaar in?

Terugblik: even stilstaan bij 2021

Als ik terugblik op het afgelopen jaar zie ik dat ik veel heb losgelaten. Ik heb de regie genomen om voor mijn geluk te kiezen. Ook heb ik ruimte genomen om mij verder te ontwikkelen om mijn licht op deze wereld te laten schijnen. En ik ben nieuwe verbindingen aangegaan met mensen waar ik me bij op mijn gemak voel, met gelijkgestemden omdat ik me daar prettig bij voel. Het loslaten is zowel letterlijk als figuurlijk. Ik ben nu 15 kilo lichter. Daarnaast heb ik gekozen om er te zijn voor kinderen en jongeren die het niet meer zien zitten door de ervaring die ik zelf met zelfdoding heb. 

De keuzes die ik heb gemaakt, maken dat ik steeds meer kan Zijn wie ik ben. Ik werk daarvoor onder andere met thema’s als zelfreflectie, zelfcompassie, zelfacceptatie en zelfliefde. Deze thema’s komen ook terug in de coaching die ik geef. Al deze thema’s hebben namelijk een grote invloed op hoe je naar jezelf kijkt. Wanneer je een positief zelfbeeld hebt, ben je vol zelfvertrouwen en sta je in je kracht. Dat gun ik jouw kind ook. Door andere keuzes te maken, kun je je leven veranderen.

Vooruitblik: gericht doorgaan in 2022

De intenties die ik voor het komende jaar heb, hebben te maken met voelen, doen, groeien, verbinden en zijn. Mijn gevoel wil alleen maar gevoeld worden. Door te doen, bepaal ik zelf hoe ver ik kom. Ik kies ervoor om te blijven groeien. Ook jij kunt er voor kiezen om te groeien. Laten we ons blijven verbinden en accepteren dat we allemaal anders zijn, ieder op zijn eigen mooie manier. En er Zijn met alles wat ik in me heb. Vooral voor het kind of de jongere die het niet meer ziet zitten. Daarbij ben ik er ook voor de ouders van deze kinderen. Voor een luisterend oor, voor erkenning, voor houvast. Om te zijn met jou en jouw gezin.

Hoe ik terug- & vooruitblik (inclusief tips voor jou)

Neem tijd om stil te staan. Kijk terug op wat het afgelopen jaar jou heeft gebracht. Ik zet elk jaar tijdens de kerstvakantie mijn intenties voor het nieuwe jaar op papier. Tijdens de volgende kerstvakantie pak ik mijn intenties erbij die ik voor het afgelopen jaar had gemaakt. Ik doe dit aan de hand van het spel Kompasvinder. Ik vind het een fijne manier om met dit kaartspel richting te geven aan een fris nieuw jaar. Het jaar ligt nog helemaal open. Ik sta dan stil bij wat ik graag wil dit jaar, door zelf richting te bepalen. Ik laat de kaarten intuïtief door mijn handen gaan en kies 5 kaarten die blijven resoneren. Er zijn verschillende soorten kaarten waaronder Vizierkaarten en Koerskaarten. Ik kies eerst 5 Vizierkaarten en zoek er dan 5 passende Koerskaarten bij. Als je de kaarten heb gekozen, schrijf je het op. Maak het visueel zodat het zichtbaar is. Door het in het zicht op te hangen, word je dagelijks herinnerd aan jouw intenties. Zo gaat het leven voor je en voel je de bereidheid om je dromen waar te maken. 

Dit jaar heb ik kaartjes van de Gevoelsverkenner toegevoegd. Het sluit mooi aan om de gevoelens die jouw intenties oproepen te benoemen. Dat maakt dat jouw verlangens nog meer voor je gaan leven, want je hebt een bepaalde intentie omdat het jou een bepaald gevoel geeft. Welke gevoelens wil jij dit jaar voornamelijk ervaren? Deze kaartjes werken op deze manier als een soort affirmaties. Een affirmatie is een gedachte die je steeds meer gaat geloven door de herhaling. Door de kracht van herhaling zal het zich in jouw leven gaan manifesteren.

Blik vanuit je hart

Hoe kijkt jouw kind naar zichzelf? Heeft jouw kind een positief of negatief zelfbeeld? Ik leer jouw kind te kijken naar zichzelf met een blik vanuit zijn of haar hart. Een blik vol zelfcompassie. Wanneer je mild en met zachtheid naar jezelf kan kijken, zorgt dat voor een positiever zelfbeeld. De gedachten die je over jezelf hebt, kunnen je daarbij helpen. Al vraagt het om dagelijkse oefening als jouw kind een negatief zelfbeeld heeft. Ben je gevallen? Doorvoel deze ervaring en accepteer dat dat zo is en maak de keuze om weer op te staan. Met welke blik ga jij het nieuwe jaar in?

Maak dromen waar

Waar droom jij van voor jezelf en voor je gezin? Wat is jouw wens voor je kind? Weet je waar jouw kind van droomt? Ben jij bewust van wat jij en je kind willen? Zorg dat je bewust bent van wat jij en je kind willen. Geef richting aan je leven en neem de regie. 

Wil jij of jouw jongere (vanaf twaalf jaar) ook richting geven aan het leven, boek dan een Krachtsessie bij mij. Deze sessie duurt anderhalf uur. Tijdens deze sessie werk ik met Kompasvinder en de Gevoelsverkenner. Middels deze tools krijg jij zicht op jouw wensen en verlangens en kun je bewust intenties kiezen voor het komende jaar. Normaal kost deze Krachtsessie € 197,- exclusief btw, maar de hele maand januari kun je deze sessie boeken voor maar € 97,- exclusief btw. Neem de regie over je leven en boek de Krachtsessie hier.

Ik wens jouw kind dat het zijn of haar Krachtige Zelf kan Zijn. En jou ook.

Warme groet,

Simone

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.