Met welke intenties start jij 2021?

door | 0 Reacties

Het oude jaar is bijna ten einde. Een nieuw jaar staat voor de deur. Heb jij al teruggeblikt op het afgelopen jaar? Waar werd jij blij van? Waar ben jij trots op? Zijn er dingen die jij het komende jaar anders wil? Met welke intenties start jij 2021?

 

Mijn intenties voor afgelopen jaar

In de kerstvakantie van vorig jaar wierp ik een terugblik op 2019 en blikte ik vooruit op 2020. Ik deed dit met behulp van het spel Kompasvinder. Een prachtige tool waarmee ik richting wilde geven aan het nieuwe jaar. Nu heb ik mijn vooruitblik van vorig jaar erbij gepakt om terug te blikken op afgelopen jaar. Wat ontzettend treffend als ik nu terugkijk. De 5 Vizierkaarten die ik had uitgekozen waren: acceptatie, ontwikkeling, vertrouwen, daadkracht en verheugen. Dat waren mijn intenties van 2020. Met welke intenties start jij 2021?

 

Mijn terugblik

Als ik terugkijk op het afgelopen jaar heb ik de Pippi Langkous in mezelf wakker gemaakt: Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan!

Ik heb het afgelopen jaar zoveel nieuwe dingen geleerd en gedaan. Webinars geven is er één van. Daarvoor moest ik wel uit mijn comfortzone stappen. Ik heb mezelf uitgedaagd, maar wat is het mooi om anderen waarde te kunnen geven. Ik word er blij van als ik voor anderen van betekenis kan zijn.

Door vertrouwen te hebben, kon ik hiermee starten. Met daadkracht heb ik het aangepakt en heb ik mij ontwikkeld tot waar ik nu ben. En bij dit alles speelde acceptatie een belangrijke rol: het hoefde niet perfect. Goed is goed genoeg. En zo gunde ik mezelf een boel leermomenten met behulp van de intenties die ik zelf gekozen had. Met welke intenties start jij 2021?

 

Wat geeft het jou?

Door jouw intenties te kiezen, geef je richting aan je leven:

  • Doordat jij kiest, heb jij de regie.
  • Het geeft je zelfvertrouwen wanneer jouw intenties voor je gaan leven en “waar” worden.
  • Het laat je zien dat je veel meer kunt dan je denkt. Het geeft je kracht.
  • Oude dingen loslaten, werkt bevrijdend.
  • Nieuwe dingen leren geeft voldoening en blijdschap.

 

5 Waardevolle aandachtspunten

Kijk bij het opschrijven van jouw intenties eens naar je persoonlijke groei en ontwikkeling of juist naar je verlangens binnen jouw gezin. En kijk hiernaar zonder oordeel.

Neem de volgende aandachtspunten mee:

  1. Laten we allemaal anders zijn op onze eigen manier.
  2. Laat het zijn weg maar vinden.
  3. Volg je behoefte om dat wat je doet waardevol te laten zijn.
  4. Onthoud hoe enorm genoeg jij bent.
  5. Ga je nieuwsgierigheid achterna.

 

Met deze aandachtspunten zet jij je koers uit en geven ze inhoud aan jouw intenties.

 

Voor 2021 heb ik weer 5 nieuwe intenties uitgekozen. Eén intentie, oftewel richtinggever is Verbinding. Verbinding met mezelf én de ander.

Met welke intenties start jij 2021? Wil jij hieronder één van jou intenties delen? Ik ben benieuwd.

 

Opdracht

Schrijf jouw intenties voor 2021 op. Kies 5 intenties en zet ze op een A4tje. Versier je A4tje mooi dat je er telkens naar blijft kijken. Hang het A4tje met jouw intenties in het zicht op, op een plek waar je veel zit. Misschien is dit voor jou de keuken of misschien heb je wel een eigen plek in huis.

Wat voel jij als je naar je intenties kijkt? Sta daar wekelijks, bij voorkeur dagelijks, bij stil.

 

Jouw intenties

Wil jij hulp bij het richting geven aan jouw (gezins)leven? Wanneer je in januari mijn gratis online kennismakingssessie boekt, gebruik ik daarvoor een prachtige tool die raakt, verhelderend is én richtinggevend is. Kies jouw intenties voor komend jaar en kom in actie door direct deze sessie te boeken.

 

 

Warme groet,

 

Simone

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.