Neem de emoties van je kind serieus

door | 0 Reacties

Gevoelig kind
Is jouw kind (hoog)gevoelig? Ziet hij dat als een mooie eigenschap of ervaart hij er momenteel alleen nog de lasten van? En ervaar jij als ouder dat ook zo? Neem de emoties van je kind serieus.
Weg van huis
Mijn hooggevoelige zoon was even alleen thuis met de deur op slot. Bij thuiskomst stond de deur open. Mijn slimme kleuter bleek dus te weten waar de reservesleutel lag. In eerste instantie bleef ik rustig. ”Misschien was hij bij een vriendje in de buurt aan het spelen”, dacht ik. Later nam mijn ongerustheid toe; ik ontdekte dat hij er met zijn fiets vandoor was. Ik had geen idee waar hij was en dacht aan wat er allemaal zou kunnen gebeuren.
Na een zoektocht vond ik hem. Opgelucht dat ik hem gevonden had, omhelsde ik hem en liet mijn tranen de vrije loop.
Emoties
Ik vroeg hem waarom hij daar was. Wat bleek? Hij was verdrietig, omdat hij ons miste. Daarom was hij naar ons op zoek gegaan.
Hij was zich tot dan toe niet bewust welke gevoelens hij door zijn actie bij mij had losgemaakt.
Bij hooggevoelige kinderen werkt boos worden alleen maar averechts.
Hij zag mijn tranen en ik heb uitgelegd wat er had kunnen gebeuren om hem daar bewust van te maken. Toen hij de volgende dag op zijn step naar school wilde, zei hij: “Ik blijf hier op je wachten, mama.” Nu wist ik zeker dat mijn boodschap bij hem was aangekomen.
Kijk achter het gedrag van je kind
Ga met je kind in gesprek en kijk naar wat er achter zijn gedrag ligt, zonder oordeel. Luister naar wat je kind je te vertellen heeft. Hij was niet weggelopen om mij verdrietig te maken. Hij miste zijn broer en mij. Bespreek zijn en jouw emoties zodat er begrip komt voor de gevoelens van allebei.Neem de emoties van je kind serieus.
Handvatten
Wil jij dat je kind handvatten krijgt hoe hij met zijn (hoog)gevoeligheid kan omgaan? En hoe hij er ook de positieve kanten van kan inzien?
Ik help jouw kind en gezin daar graag bij. Ik ben er voor opgeleid én ik spreek uit eigen ervaring. Ik weet hoe het voor jou als ouder is. Schroom niet en bel me voor een kosteloze kennismaking op 06 208 51 696 of boek meteen een afspraak.
Ik kan je helpen om de rust en harmonie weer terug te brengen waardoor iedereen in jouw gezin weer gelukkig is.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.