Schakelen; vind een nieuw evenwicht

door | 0 Reacties

Ik reed over de snelweg. Het was zo rustig dat ik moeite had om me te oriënteren op deze weg waar ik wekelijks rijd. Ik moest echt goed kijken om te zien waar ik was.

En zo is het ook in deze tijd met corona; er komt iets nieuws in ons leven, waar we geen grip op hebben, waar we geen controle over hebben. Hoe moet dat verder?

Doordat je niet weet hoe het verder gaat verlopen, kan dat je onzeker maken. Geen idee wat de toekomst ons brengt.

Ik kwam een mooie metafoor tegen: “Zorgen maken is als lopen met een paraplu op, wachtend tot het gaat regenen. Zo loop je ook alle zonnestralen mis.” Je gevoel mag er zeker zijn, daar hoef je niet tegen te vechten. Maar blijf ook vertrouwen houden!

 

Corona, ook ik kan er niet langer om heen. Het is er en zal hier ook nog wel een tijdje blijven.

Niet dat ik in de ontkenning was, maar ik wist nog niet zo goed wat ik er mee moest. Ik probeer altijd ergens open in te staan, er zonder oordeel naar te kijken. Moet ik hier iets van vinden? Zo ja, wat moet ik er dan van vinden?

 

Ik wist het niet zo goed. Ik had even tijd nodig. Tijd om te schakelen. Nu de scholen dicht zijn, ondervind ik het. En het is best even wennen; voor de kinderen en voor ons als ouders. Zeker nu er van ons een soort dubbelrol wordt gevraagd om ook de leerkracht te zijn. Natuurlijk vind ik het belangrijk dat het onderwijs enigszins doorgang kan vinden.

Het vraagt schakeltijd van kinderen en ouders. Het kan hierin helpen afspraken te maken over het dagritme. Maak bijvoorbeeld samen met je kinderen een globaal schema. Dat geeft houvast. Het biedt duidelijkheid voor alle partijen. Maak op vaste momenten het huiswerk en plan ook tijd in voor beweging en ontspanning. En maak tijd voor spelletjes. Wees creatief, want als je gaat bakken, ben je bijvoorbeeld ook met rekenen bezig. Zorg ook voor speelsheid zodat je samen kan lachen, dat zorgt voor ontspanning en verbinding.

 

Geef jezelf de tijd om aan de nieuwe omstandigheden te wennen. Soms kost het tijd om een nieuw evenwicht te vinden. Een enkele keer krijg je een helder inzicht en weet je wat je te doen staat.

Ik heb mijn onrust omgezet in actie en ben aan het creëren geslagen. Hou me dus in de gaten.

Nu ik mezelf in actie heb gezet, gaat mijn onrust niet langer met me op de loop en heb ik het gevoel weer grip te hebben.

 

Heb jij al een nieuw evenwicht gevonden? Zo ja, hoe heb je dat gedaan? Zo nee, wat heb je nodig en wat kan ik daarin voor jou betekenen?

 

Wil jij tips om van twijfel naar blijdschap te gaan, download dan mijn gratis e-book: www.jouwkrachtigekind.nl/home.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.