Wat doet het met jou nu je kind weer naar school is?

door | 0 Reacties

Eerlijk gezegd keek ik er naar uit dat de kinderen weer naar school zouden gaan. Meer regelmaat en structuur. Voor de kinderen én voor mezelf. Het was heerlijk om alles tijdens de zomer even los te laten. Drukke, hectische maanden achter de rug die veel van onze flexibiliteit hadden gevraagd. We hebben echt onze batterij weer goed opgeladen en op een gegeven moment heeft de vakantie lang genoeg geduurd en verlang ik weer naar mijn dagelijkse structuur om onder andere aan mijn praktijk te kunnen werken. Herken jij dat ook? Wat doet het met jou nu je kind weer naar school is?

 

Een ongezellige woensdagmiddaglunch

En nu het eenmaal zo ver is, vind ik het zo ongezellig. Soms zelfs saai, zoals bij de woensdagmiddaglunch. Altijd een moment om wat langer te tafelen en wat lekkers op tafel te zetten zoals bijvoorbeeld een tosti of iets anders feestelijks.

Als één van de weinige scholen in onze omgeving hadden wij nog geen continurooster. Door Corona heeft de school daar vlak voor de start van het nieuwe schooljaar wel voor gekozen. Begrijpelijk, maar oh wat moet ik wennen.

 

Sta stil bij wat de situatie met je doet

En natuurlijk kan ik mijn kostbare tijd goed besteden. Dus, als ik wil, kan ik me storten op hard werken. Zo hoef ik het gemis niet te voelen. Maar ik sta er juist bij stil, om te voelen wat ik voel. Is het tijdelijk of wordt het vast? Geen idee. De tijd zal het leren. Maar nu voel ik het gemis. Ik sta mijn gevoel toe en wijs het niet af. Ik ben niet verdrietig, maar ik vind het wel jammer. Door er over te schrijven, kan ik verklaren waarom ik mij voel zoals ik me voel. Dat geeft inzicht waardoor ik het in het juiste perspectief kan plaatsen. Wat doet het met jou nu je kind weer naar school is?

Sta jij stil bij wat het met jou doet? En hoe doe je dat dan?

 

Tip: Neem tijd voor ontspanning

Gun jezelf en je kind de tijd om te wennen. Verwacht niet van jezelf en je kind dat jullie gelijk weer in het ritme zitten. Dat kost tijd en energie. Vermoeidheid zal ook een rol spelen. Geef jullie die tijd. Neem tijd voor ontspanning. Vraag niet te veel van jezelf en je kind. Leg de lat niet hoog.

Maak bewust tijd om met je kind een spelletje te doen. En geniet bewust van de momenten die je wel samen bent. Maak er echt qualitytime van. Want samen ontspannen, is samen op adem komen. En dat zorg voor verbinding. Wanneer je zelf alleen ontspant, maak je verbinding met jezelf. Wanneer je met je kind ontspant, maak je verbinding met je kind. Kiezen voor ontspanning, is kiezen voor verbinding!

 

Opdracht

Wandelen is een mooie manier om te ontspannen. Bewegen in de frisse lucht; even alles achter je te laten en nieuwe energie op te doen. Dit kan zowel samen als alleen. Je kunt bijvoorbeeld ook gaan schrijven. Doe dit bijvoorbeeld tijdens je ochtendritueel; een mooi moment voor zelfreflectie.

Kies je ervoor om met je kind een spelletje te doen, is het goed om te beginnen met de keuze van je kind. Houdt er wel rekening mee hoe lang een spel duurt en hoe de spanningsboog van je kind is. Is je kind heel erg vermoeid, doe dan geen spel dat uren duurt. Hou het lekker luchtig en kort zodat je even los kan laten wat er die dag gebeurd is. Een mooi moment is hiervoor is bijvoorbeeld na het drinken uit school. Leuke spelletjes hiervoor zijn de verteldobbelstenen van Storycubes of met de kaartjes van de Verzinfabriek. Zo verzin je samen de mooiste verhalen waarmee je je in verbinding voelt met elkaar. Voeg hier nog wat humor aan toe en jullie hebben een ontspannen middag met elkaar.

Wil je meer weten?

Zit jij met vragen over jouw kind? Laat het me weten. Ik help je graag.

Boek meteen een gratis Jouw Krachtige Kind sessie zodat ik je direct op weg kan helpen met praktische tips.

 

Warme groet,

 

Simone

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.