Welk inzicht heb jij gekregen? Geef je leven richting

door | 0 Reacties

In de natuur zijn er dieren die een winterslaap houden. Als mens kunnen we een voorbeeld nemen aan de natuur. Nu is de tijd om je terug te trekken. Neem tijd voor jezelf en voor je gezin. Ontspan, heb het gezellig, voel de warmte en verbinding met elkaar. Neem tijd voor reflectie. Door reflectie krijg je inzicht en kun je richting geven aan je leven. Welke inzicht heb jij gekregen?

 

Opruimen

Het einde van het jaar is een prima tijd om op te ruimen. Je creëert hiermee ruimte. Ruimte en rust in je hoofd en hart. Lekker schoon schip maken zodat je in het nieuwe jaar met een schone lei kan beginnen. Door nu te ordenen en dingen weg te doen, schep je ruimte voor nieuwe dingen. Door op te ruimen, maak je ruimte voor creatie. Je maakt ruimte voor nieuwe dingen, ruimte om te creëren.

 

Terugblikken

Afgelopen jaar was anders dan andere jaren. Het was hectisch, we moesten steeds weer schakelen. Onzekere tijden, niet weten hoe lang het nog duurt. Wanneer er weer ruimte is voor soepelere maatregelen. Naar meer vrijheid. Hoe heb jij afgelopen ervaren? Wat deed het met jou? Kijk terug en sta hier bij stil. Welk inzicht heb jij gekregen?

 

Vooruitblikken

Welk inzicht heb jij gekregen? Sta stil bij jouw wensen en verlangens. Wat zou jij willen dat het nieuwe jaar jou brengt? Wat wens jij voor jou en jouw gezin? Schrijf het op. Maak het concreet en visueel. Spreek het hardop uit en kom in actie zodat jouw wensen uitkomen.

Maak er een doel van en ga er mee aan de slag. Maak een plan en kom in actie zodat je je eigen doelen kunt realiseren. Dat kun je alleen zelf doen. Neem tijd om stil te staan bij wat jij anders wilt. Wanneer je daar inzicht in hebt, kun je concreet gaan plannen.

Laat het niet op zijn beloop en maak je dromen waar.

 

Alle tips op een rij

Wil jij inzicht krijgen vanuit reflectie en richting geven aan je leven? Hieronder nog even de 3 tips op een rijtje om jou te helpen.

  1. Neem tijd op terug te kijken. Reflecteer op het afgelopen jaar. Tot welk inzicht kom jij? Wat wil jij komend jaar anders? Welke verlangens wil jij realiseren? Onthoud hierbij dat als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Wanneer jij graag iets anders wil, betekent dat meestal dat je iets wat je altijd deed moet loslaten. Dus dat je net even een stap buiten je comfortzone moet gaan. Wees je hier bewust van voordat je eraan begint.
  2. Schrijf je persoonlijke doelen op (maximaal 5 om mee te beginnen). Schrijf ze positief op in tegenwoordige tijd. Zo lijkt het alsof je je doel al behaald hebt. Het geeft je meteen energie om je doel te realiseren. Hoe voel je je als je je doel hebt behaald? Hou dat gevoel voor ogen als je bezig bent om je doel te realiseren. Dat maakt dat je weet waar je het voor doet.
  3. Maak een planning. Zonder planning lukt het niet je doelen te realiseren. Start je planning met het invullen van je vrije tijd zoals je vakanties, tijd voor jezelf, tijd voor je gezin, tijd voor sport. Daarna vul je je planning pas om aan je doelen te werken. Het geeft rust en overzicht om met een planning te werken. Het zorgt voor ruimte in je hoofd om nieuwe dingen te creëren in plaats van met een to do lijstje in je hoofd te zitten. De rust en ruimte zorgen ervoor dat je aan je doelen kunt werken.

 

En tot slot: kom in actie!

Wanneer je in actie komt, liggen je doelen binnen handbereik (als je realistische doelen hebt gesteld). Door je tijd te plannen, maak je tijd om aan je doelen te werken en ze te realiseren.

Geef je leven richting door inzicht

Doe het gewoon: maak tijd om stil te staan bij jouw wensen en verlangens. Waar verlang jij naar? Wat wil jij anders doen? Schrijf je doelen op en maak een planning om je doelen te realiseren. En zet die eerste stap om in actie te komen.

Wil jij hulp bij het verkrijgen van inzicht en het richting geven aan jouw (gezins)leven? Wanneer je in januari mijn gratis online kennismakingssessie boekt, gebruik ik daarvoor een prachtige tool die raakt, verhelderend is én richtinggevend is. Zet vandaag die eerste stap en kom in actie door direct deze sessie te boeken.

 

 

Warme groet,

 

Simone

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.