Word wakker! Verandering is nodig!

door | 0 Reacties

Soms weet je het even niet meer met betrekking tot de opvoeding van je kind. Je hebt al van alles geprobeerd, maar het lijkt allemaal niet te werken. Moedeloos word je er van. Word wakker! Verandering is nodig!

Geef niet op! We hebben allemaal op z’n tijd nieuwe inspiratie nodig om er met een frisse blik tegenaan te kijken.

 

Wees mild

Word wakker! Verandering is nodig! Wees mild voor jezelf! We hebben het allemaal nodig om onze batterij weer op te laden. En soms heb je daar een beetje hulp bij nodig.

 

Vraag hulp

Hulp vragen is juist heel krachtig van je. Je zoekt naar een oplossing om jouw kind te helpen en daarmee ook jouw gezin zodat jullie weer zeker en blij zijn. Je zoekt inzichten en handvatten zodat jouw kind weer vol zelfvertrouwen en krachtig is. Net als jij!

Hoe fijn is het als iemand even met je meekijkt en je een spiegel voorhoudt. Soms komt er een hobbel op jullie pad die je te nemen hebt. Niet alles is glad te strijken of weg te poetsen. Dat is niet altijd even leuk, maar daarna kom je er sterker uit. Jouw kind is weer krachtig.

Dat is je alles waard!

 

Tip 1: Accepteer de situatie

Wanneer jij je verzet tegen de situatie, geeft je dat verdriet. Verwachtingen komen niet uit en jij blijft je verzetten. Je ervaart daardoor niets anders dan verdriet. Je blijft hopen dat de situatie verandert, dat het wel weer overwaait en straks weer allemaal normaal is. Maar je voelt dat dat niet zal gebeuren. Eigenlijk hou je jezelf voor de gek. Je hoofd wil dat alles weer normaal wordt, maar je gevoel zegt dat dat niet zal gebeuren.

 

Machteloosheid

Verdriet brengt jou niet verder. Door de negatieve spiraal waar je nu in zit, worden de problemen alleen maar groter. Het is geen stilstaan, maar achteruitgaan. Je verzuipt doordat de problemen groter worden. Hierdoor verlies je je in verdriet. Het overzicht ben je kwijt en je weet niet waar je moet beginnen. Machteloos voel je je. HIer neem je je hele gezin in mee. Naast je verdriet en machteloosheid heb je geen overzicht en weet je niet waar je moet beginnen. De problemen stapelen zich op. Word wakker! Verandering is nodig!

 

Rust en vertrouwen

Rust en vertrouwen krijg je als je de situatie accepteert. Je voelt je weer blij. Start vanuit dit beginpunt. Het is zoals het is en het is goed zo. Van daaruit kun je verder naar een oplossing zoeken. Door de rust en het vertrouwen kun je stap voor stap weer iets positiefs opbouwen. Het komt je hele gezin ten goede. Er is weer lichtheid en blijdschap in jullie leven, omdat je bezig bent naar een oplossing te zoeken. Het betekent dat je vanuit vertrouwen gaat zien dat een oplossing mogelijk is.

 

Oefening

Schrijf elke dag in een mooi schrift waar je dankbaar voor bent. Het gaat dan vooral over de dingen waar je dankbaar voor bent in relatie met je kind of over zijn mooie eigenschappen. Wanneer je alleen naar de problemen kijkt, voelt alles heel zwaar. Door te schrijven over dankbaarheid met betrekking tot je kind zie je ook de positieve, lichtpunten. Dit zorgt voor een goede balans en maakt dat je naast verdriet ook ruimte maakt voor geluk. Dit helpt bij het aanvaarden van de situatie.

 

Volg me

De volgende weken deel ik 7 waardevolle tips met jou. Blijf me dus volgen op mijn website en social media. Deel dit bericht binnen jouw netwerk. Jij helpt hier andere ouders mee.

 

De verandering die nodig is voor je kind begint bij jou als ouder.

 

 

Warme groet,

 

Simone

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *