Wereld Suïcide Preventie Week 2024

door | 0 Reacties

Deze week is het Wereld Suïcide Preventie Week 2024. In deze week worden er in het hele land activiteiten georganiseerd om suïcidepreventie op de kaart te zetten. Op dit moment is zelfdoding doodsoorzaak nummer 1 bij jongeren onder de 30 jaar. Deze week wordt er speciale aandacht gevraagd voor suïcidepreventie. Ook wordt er extra stilgestaan bij slachtoffers van suïcide en hun nabestaanden.

Wil je meer weten over welke activiteiten nog meer plaatsvinden in de Wereld Suïcide Preventie Week 2024? Kijk dan op www.113.nl. Zo kun je bijvoorbeeld verschillende trainingen volgen en zijn er deze week speciale webinars te volgen.

 

Wandelen bij zonsopkomst

Een van deze activiteiten is Walk into the Light. Op dinsdag 10 september worden de meeste wandelingen georganiseerd. Door in het hele land samen en gelijktijdig naar het licht te wandelen wordt het gevoel van saamhorigheid versterkt. Hoe fijn is het om al wandelend naast elkaar met gelijkgestemden over en weer verhalen te kunnen delen en daardoor herkenning en erkenning te voelen. En dat is die saamhorigheid. Kijk op www.walkintothelight.nl waar in jouw provincie een wandeling plaatsvindt.

Ik breng Walk into the Light graag speciaal onder de aandacht aangezien ik zelf nabestaande van suïcide ben. Daarnaast wandel ik zelf ook graag de zonsopkomst tegemoet om het schouwspel van het licht te zien. 

 

Handreiking naar jou

Ik ben er voor jou als je iemand bent die worstelt met negatieve gedachten. Zie jij het somber in en heb je alleen nog oog voor het donkere in jouw leven? Ik ga naast je staan om weer op zoek te gaan naar het licht. Uit jezelf, op welke wijze dan ook. Praat, schrijf, teken, dans. Jij bent liefde waard. Blijf er niet alleen mee. Zoek hulp om weer de weg naar het licht te vinden. Neem contact met me op op 06 208 51 696. Je kunt ook bellen met 0800-0113.

 

Warme groet,

 

Simone

 

www.jouwkrachtigekind.nl

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *