Ga in verbinding met jezelf

door | 0 Reacties

Ga in verbinding met jezelf

Weet jij nog waar je blij van wordt? Wat je leuk vindt om te doen? Waar je behoefte aan hebt? Soms ben je even de weg kwijt. Dat kan verschillende redenen hebben. Eentje daarvan kan zijn dat je je als hooggevoelig mens te veel hebt aangepast aan anderen. Dan ben je veel in verbinding met anderen geweest en de verbinding met jezelf een beetje uit het oog verloren. Dus hoog tijd om weer met jezelf in verbinding te komen. Ontdek weer waar jouw behoeften liggen en waar jij blij van wordt. Geef Jouw Leven Meer Richting en wie weet ga je van koersbepaling naar koersverandering. Ga in verbinding met jezelf.

 

De reis naar binnen

Een paar weken terug zat ik alleen in een huisje. Ik maakte de reis naar binnen om weer in verbinding met mezelf te komen. Het leven van alledag kan je soms zoveel prikkels geven dat je niet meer ziet hoe je tijd voor jezelf kunt maken. Je bent zo afgeleid dat je niet meer de focus kunt leggen op waar je naar toe wilt, om te doen waar je blij van wordt. Even uit de hectiek van het dagelijks leven om te zien waar je staat, zonder afleiding. Stilstaan bij wat is. 

Ga in verbinding met jezelf.

 

Belangrijke inzichten

Ik kan je garanderen dat je tot bepaalde inzichten zult komen. Een aantal inzichten wil ik met je delen, omdat ze voor jou ook belangrijk zullen zijn. Eén van mijn inzichten was: tijd nemen voor zelfzorg. Zelfzorg is een breed begrip. Dingen die ik heb gedaan om goed voor mezelf te zorgen: veel slapen (10 uur per nacht), mijn lichaam in beweging brengen (wandelen in de natuur), mijn lichaam goed voeden (binnen en buiten: huid verzorgen en gezonde voeding). Ook het voeden van je geest hoort hier voor mij: ik heb veel gelezen. Ook heb ik veel geschreven: mijn gedachten laten gaan over wat ik had gelezen. 

Een ander belangrijk inzicht is het hebben van zelfkennis. Als je weet wie je bent en doet waar je blij van wordt, kun je helemaal jezelf zijn. Dus heb ik mijn eigen coachingsmaterialen op mezelf toegepast. Heel waardevol om daar bij stil te staan en opnieuw te ontdekken waar ik blij van word. En al heb ik het over zelfkennis, weet wel dat je weet met je hart. Jouw hart bevat wijsheid en daar bevindt zich ook jouw diepste drijfveer.

 

3 Krachtige tips

Wanneer je met jezelf in verbinding gaat, ontdek je weer waar je blij van wordt. Als je dat weet en over voldoende zelfkennis beschikt, is het van belang om dit dagelijks toe te passen. Je wordt er een blijer mens van waardoor je helemaal jezelf kan zijn. De 3 krachtige tips zijn:

  • Plan zelfzorg dagelijks in: kies een moment op de dag dat het jou past. Doe dit elke dag minimaal 30 minuten. Even stilstaan en me-time hebben. Doe iets wat goed bij jou aansluit met betrekking tot zelfzorg.
  • Doe elke dag iets waar je blij van wordt: breng plezier in je leven door dicht bij jezelf te blijven. Kies iets uit waar je echt blij van wordt. En natuurlijk kun je ook samen plezier beleven, maar kies dan wel iets wat je zelf echt leuk vindt en niet alleen om de ander een plezier te doen.
  • Wees in het moment: Door met aandacht te leven, kun je veel meer in het moment zijn. Dat geeft rust en blijdschap. Stop met multitasken, doe één ding tegelijk. Dan houd je je aandacht bij één ding en kun je er veel meer van genieten. Dit geldt speciaal natuurlijk wanneer je in verbinding bent met jezelf (denk dan niet aan wat je nog moet doen) of in verbinding met anderen.

 

Geef Jouw Leven Meer Richting

Misschien kan ik beter zeggen: Ontdek Je Blijdschap. Want dat is wat deze workshop jou oplevert. Door stil te staan, ontdek jij weer waar je blij van wordt. Dit maakt dat jij innerlijk weet welke koers jij gaat bewandelen de komende tijd. Kom ontdekken waar jij blij van wordt en bepaal opnieuw of verander van koers. Interesse? Kijk hier voor meer informatie: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-geef-jouw-leven-meer-richting-769630544677 . Voor volwassenen en jongeren vanaf 14 jaar.

In totaal geef ik de workshop Geef Jouw Leven Meer Richting 3 keer. Dus wees er snel bij, want vol is vol. Dit is wat anderen over de workshop zeggen.

 

PS: De foto heb ik gemaakt aan het einde van mijn weekje weg: weer helemaal in verbinding met mezelf en blij.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *