Hoe gaat jouw tiener om met teleurstellingen?

door | 0 Reacties

Zie wat er is
Voor de derde zondag op rij trek ik weer mijn wandelschoenen aan om de zonsopkomst tegemoet te lopen. Al twee keer was het grauw en grijs. De lucht was zo bewolkt dat er geen spoortje licht of kleur te bekennen was. Ik was wel een beetje teleurgesteld de afgelopen twee keren. Jammer. Hoe gaat jouw tiener om met teleurstellingen?
Verwachtingen
Ik paste mijn verwachtingen aan. Daarbij zorgde ik voor helpende gedachten: “Ik zie wel”. “Ik probeer het gewoon opnieuw, want telkens als ik het opnieuw probeer heb ik een nieuwe kans”. “Nieuwsgierig blijf ik naar wat er op mijn pad komt”. “Ik blijf vertrouwen houden dat het er op een dag van komt”. En ik zag wat er wel was: ik ging gelijk uit bed toen mijn wekker ging, ik heb lekker gewandeld. Ik heb contact gelegd met een ander en een praatje gemaakt. Ik ben al weer fijn met lijf, gedachten, emoties en verbindingen bezig geweest.
Licht
En dit keer gloorde er licht aan de horizon: de wind verdreef de wolken zodat er gaatjes kwamen in het wolkendek. En zo piepte er steeds meer licht en kleur door de wolken. Als cadeautje zag ik prachtige luchten voorbij komen. En achter de wolken scheen de zon.
Ik wens je een dag met nieuwe kansen en lichtpuntjes.
5 Krachtige tips
De tips uit bovenstaande even samengevat:
  • Tip 1: Zorg voor helpende gedachten. Voorbeelden hiervan zijn: “Ik zie wel” of “Ik blijf het proberen tot het lukt.”
  • Tip 2: Blijf vertrouwen houden. Hou vol. Er komen betere tijden.
  • Tip 3: Ontwikkel een groeimindset. Denk aan het woordje NOG. Het lukte nog niet. Volgende keer beter. Blijven proberen.
  • Tip 4: Pas je verwachtingen aan. Je kunt niet in 1 keer naar de top. Maak een haalbaar, realistisch plan met kleine stapjes.
  • Tip 5: Zie wat er is. Alles is er al. Misschien is het alleen nog even niet zichtbaar voor jou. Dat jij het licht niet ziet, wil niet zeggen dat het er niet is.
Hoe gaat jouw tiener om met teleurstellingen?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *