Ik ben goed zoals ik ben

door | 2 reacties

Wie zegt dat als je fouten maakt je niet volmaakt kunt zijn? Heb je dat ooit iemand horen zeggen? Meestal zijn het jouw eigen gedachten die jou dat vertellen. Wie bepaalt wat volmaakt zijn betekent? Uiteindelijk kun je dat alleen zelf.

Je kent ook vast de uitspraak “Nobody is perfect”. Niemand is perfect en ook dat is oké. Maar we kunnen het ook omdraaien, dan wordt het: “Everybody is perfect”. Kun jij jezelf als perfect zien? Of leg je de lat zo hoog voor jezelf dat je niet aan je eigen verwachtingen voldoet? Wat als je tegen jezelf zegt: “Ik ben goed zoals ik ben.” Kun je dat écht voelen of zijn het nu nog woorden die je tegen jezelf zegt, maar eigenlijk niet gelooft? 

 

Compassie en acceptatie

We are all in this together! Weet dat je niet de enige bent die zo kritisch naar zichzelf kijkt. We hebben allemaal last van een kritisch stemmetje. Maar gun jezelf compassie. Wees lief voor jezelf! Door lief voor jezelf te zijn, groeit je zelfacceptatie. En van zelfacceptatie ga je naar zelfliefde!

 

Zelfbeeld

Hoe kijkt jouw tiener naar zichzelf? Erg kritisch of misschien zelfs negatief? Of heeft jouw tiener een realistisch of zelfs optimistisch zelfbeeld? Kan jouw tiener tegen zichzelf zeggen: “Ik ben goed zoals ik ben?” Als je een optimistisch zelfbeeld hebt, heb je voldoende zelfvertrouwen en sta je stevig in het leven. Het geeft je kracht om jouw reis voort te zetten, ook als het even tegenzit. Geloof in jezelf en accepteer jezelf zoals je bent. Je bent goed zoals je bent.

 

Helpende oefening

Oefening baart kunst: zeg dagelijks tegen jezelf “Ik ben goed zoals ik ben.” Zo ga je geloven  wat je zegt en kun je écht voelen wat deze woorden betekenen. Het is zoveel meer dan alleen maar woorden. Geloof je me niet? Durf je de uitdaging aan? Start vandaag en houd dit 30 dagen vol. Met Kerst zijn de 30 dagen voorbij. Kun jij dan écht voelen dat je tegen jezelf zegt dat je goed bent zoals je bent? Blijf dit dagelijks herhalen, ook na 30 dagen, maar dan is het zo vanzelfsprekend voor je geworden dat je dit tegen jezelf zegt. Dan is het niet meer een oefening voor me, maar een bevestiging van wat je van binnen voelt.

 

Hoe is het zelfbeeld van jouw tiener?

Heeft jouw tiener nog geen optimistisch zelfbeeld? Dit is wel mogelijk. In de Training Word Je Krachtige Zelf krijgt je tiener inzichten in zijn of haar eigen talenten. Deze inzichten helpen bij het ontwikkelen van een positiever zelfbeeld en vergroten het zelfvertrouwen van jouw tiener. Aanstaande maandag 28 november start de laatste training van dit jaar. De sluiting van de inschrijving is morgenavond 20:00 uur. Er zijn nog een paar plekken vrij.

Boek de training voor jouw tiener: https://bit.ly/TrainingWordJeKrachtigeZelfstart28november

 

Warme groet,

 

Simone

2 Reacties

 1. Geertje

  WoW wat een mooie tekst en zo belangrijk voor iedereen. Jezelf waardering geven. Je bent goed zoals je bent.

  Antwoord
  • Simone Evers

   Dank je wel, Geertje! Jezelf waardering geven, is echt heel belangrijk. Je bent het waard. En dat inzicht zorgt dat je van jezelf kan houden, inclusief de fouten die je maakt.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *