Op weg naar herstel!

door | 0 Reacties

Is jouw kind al op weg naar herstel? Of blijft jouw kind “hangen” in het verlies? Wat kan jij doen om je kind op weg naar herstel te helpen? Op weg naar herstel!

Negatief zelfbeeld 

Heeft jouw kind een negatief zelfbeeld? Ziet jouw kind alleen maar waar hij of zij niet goed in is? Wanneer je kind negatieve gedachten over zichzelf heeft, gaat hij zich ook steeds minder goed voelen. Als iets dan niet lukt, wordt dat als bevestiging gezien: “Zie je wel, mij lukt nooit iets.”

“Ik ben toch nergens goed in.” Je begrijpt dat je kind met zulke gedachten zijn zelfbeeld zelf naar beneden haalt. Maar wat jij ook zegt, het komt niet binnen bij je kind. Hoe kan jij je kind helpen om een positiever zelfbeeld te ontwikkelen? Op weg naar herstel!

Oefenen, oefenen, oefenen

Iets wat in lange tijd is opgebouwd, kost tijd om te veranderen. Iets nieuws aanleren, doe je niet van de ene op de andere dag. Dat vraagt dus om oefening. Door herhaling blijft het beter beklijven en kan je kind ook daadwerkelijk de positieve dingen die hij over zichzelf zegt, geloven. Wanneer jouw kind beperkende overtuigingen heeft, is er sprake van een vaste mindset. Help je kind een groeimindset te ontwikkelen.

Hulp is onderweg

Hoe pak je dat aan, je kind helpen een groeimindset te ontwikkelen? Je kunt hier thuis mee aan de slag op een speelse wijze. Zo zijn er bijvoorbeeld het Mindsetkwartet en de Groeikaarten van Platform Mindset. Op de Groeikaarten staan prikkelende vragen die uitnodigend werken om die groeimindset te blijven ontwikkelen. Bij het Mindsetkwartet word je aan het denken gezet over doorzetten, leren en veranderen. Je kunt doorzetten totdat het lukt. Je kunt altijd beter worden in iets. Je doet je best om nieuwe dingen te leren.

En als het nog niet lukt…..?

Wees mild voor jezelf. Verwacht niet dat iets in 1 keer lukt. Nieuwe dingen leren kost tijd, dus als iets niet lukt, dan lukt het NOG niet. Hoeveel fijner klinkt dit dan als je kind tegen zichzelf zegt dat het NOOIT lukt of TOCH NIET lukt. Het lukt gewoon NOG NIET. Geef niet op, blijf proberen totdat het lukt. Verwacht dus niet dat je 24/7 een groeimindset hebt, aanvaard ook van jezelf dat iets nog niet lukt.

De kracht van NOG en van ….. SAMEN

Hoe fijn is het om dit te oefenen met gelijkgestemden? Met leeftijdgenoten die ook een negatief zelfbeeld hebben. In de training Word Je Krachtige Zelf gaan we in een klein groepje met leeftijdgenoten aan de slag om inzicht te krijgen in jouw talenten, gaan we een groeimindset ontwikkelen en vergroten we het zelfvertrouwen. Dit alles zal bijdragen aan het creëren van een realistisch en positief zelfbeeld. De training start op 17 januari. Klik hier voor meer informatie.

Warme groet,

Simone

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *