Voelt jouw tiener zich weleens eenzaam?

door | 0 Reacties

Pats! Daar stond ik dan! In de supermarkt aan de grond genageld! Ik deed gewoon boodschappen en werd recht in mijn ziel geraakt. Uit de luidspreker klonk Grijs van Nielson, gezongen door Jaap Reesema. Die kwam even binnen. Ik bleef staan om stil te staan bij wat me zo raakte. Die stem, die woorden. Het gevoel van eenzaamheid overviel me, daar zo midden in de supermarkt. De wereld draaide nog steeds voor mij, maar ik zag haar kleuren niet. “De wereld draait nog steeds voor mij, maar ze is haar kleuren kwijt.” Voelt jouw tiener zich weleens eenzaam?

Hoe ik me voelde 17-jarige

Ineens was ik weer 17 jaar. Ik was net een paar maanden op kamers voor mijn studie muziektherapie. Het was december. Overal als ik door de ramen keek, zag ik lichtjes. Kaarslicht en lichtjes in kerstbomen. Het leek of iedereen daar binnen gezellig samen was en leuke dingen samen deed. En ik, ik zat alleen op mijn kamertje van 10 vierkante meter. Wat voelde ik me alleen! Al woonde ik in een heel groot studentenhuis. Ook als je “samen” bent met veel mensen, kun je je nog alleen voelen. Warmte en geborgenheid miste ik. Ik kon het niet voelen. Als ik in het weekend naar mijn ouders ging, voelde ik dat wel.

Eenzaamheid zoekt gezelschap

Inmiddels ben ik me bewust dat ik mensen kan opzoeken als ik me alleen voel. Of ik bel iemand op, om even die stem te horen. En ik kan het zelf gezellig maken door een kaarsje aan te steken en even met een warme kop thee een tijdschrift op de bank te lezen. Ook kan ik naar muziek luisteren waar ik weer blij van wordt of die juist mijn gevoel op dat moment ondersteunt. Alle emoties mogen er zijn. Of samen met mijn kinderen een spelletje doen. 

Dubbele oproep

Weet jij wat er achter de voordeur van je buren plaatsvindt? Soms lijkt het heel wat aan de buitenkant met misschien ook wel mooie lichtjes. Maar misschien kunnen je buren ook wel wat aandacht gebruiken. Het is inmiddels december: de maand waarin we ons “feestelijk” moeten voelen. Maar wat als je net iemand bent verloren, je somber of depressief bent of je bent burn-out of bore-out. Of dat je ziek bent of je voelt je eenzaam? Doe eens lief en probeer, hoe druk je het ook hebt, tijd te maken om oprechte aandacht te geven. Zoek iemand op, bel of stuur een kaartje.

Ken jij of ben jij een tiener die zich eenzaamheid voelt? Bel iemand op die naar je wil luisteren. Bel mij en vertel me jouw verhaal. Door je gevoelens te delen, voel je je minder alleen. Heb je het gevoel dat je iedereen tot last bent? Dat is echt niet zo. Er wordt van je gehouden. De mensen die van je houden willen je graag helpen. Praat erover. Blijf er niet alleen mee zitten. Je bent niet de enige. Laat van je horen. Uit jezelf. Neem zelf die eerste stap, de rest volgt vanzelf. Wees dus vooral ook lief voor jezelf.

 

Warme groet,

 

Simone

 

Ps Luister naar bijgevoegde link en laat me weten wat dit nummer met jou doet. 

Wil je weten wat ik voor jouw tiener kan betekenen? Kijk op mijn website: https://jouwkrachtigekind.nl

 

Jaap Reesema – Grijs (Lyrics)

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *