Wie houdt jou een spiegel voor?

door | 0 Reacties

Je bent radeloos door het gedrag dat je kind laat zien. Jouw kind laat ander gedrag zien dan de andere kinderen in zijn klas. Al van alles heb je geprobeerd, maar er verandert niets. Je weet niet meer wat je nog kan doen. Jij ziet het gedrag van je kind als persoonlijk falen van jou als moeder. Het maakt je onzeker. En je bent bang dat je kind buiten de groep zal vallen door zijn gedrag waardoor hij straks misschien geen vriendjes meer heeft. Je piekert en je maalt. Je bent wanhopig door het gedrag van je kind, omdat je niet meer weet wat je moet doen om zijn gedrag te veranderen. Wie houdt jou een spiegel voor?

Je kind als spiegel

Wat wil jouw kind je vertellen met zijn gedrag? Kun jij het ook zo bekijken? Wat kan ik ervan leren?  Je kind geeft een signaal af met zijn gedrag. Maar het kan soms lastig zijn om dit signaal op de juiste manier te interpreteren. Probeer achter het gedrag van je kind te kijken. Alleen ben je als ouder niet objectief en blijf je met jouw gedachten vaak in hetzelfde kringetje lopen. Wanneer je inzicht hebt in waar het gedrag van jouw kind vandaan komt, kun je hem helpen. De juiste ondersteuning begint met bewustwording. Ben jij je bewust van de spiegel die jouw kind je voorhoudt. Wie houdt jou een spiegel voor?

Van angst naar vertrouwen

Door de liefdevolle spiegel die ik je voorhoud, kan je ineens heel anders kijken naar het gedrag van je kind. Jij hebt niet gefaald als moeder. En wie zegt dat je kind buiten de groep gaat vallen? Je wilt het beste voor je kind en daar doe je alles voor. Maar je hebt zo lang alleen zitten piekeren dat je eigenlijk niet meer helder kan nadenken. Je zit in een vicieuze cirkel. Maar jij wil je kind zo graag helpen dat je besluit mijn hulp in te schakelen. Het probleem van je kind was zo urgent dat er nu iets moest veranderen. Daarvoor zette je je angst en onzekerheid opzij. Jij maakte de keuze voor verandering. Zo krachtig. Zo sterk om te voelen dat jijzelf die energie omzet van angst naar vertrouwen. Nu is het genoeg. Ik kom er alleen niet uit en schakel hulp in. Daarmee neem je zelf de regie in handen en groeit jouw vertrouwen in het vinden van de juiste oplossing voor jouw kind. 

Geef je kind handvatten

Je wilt je kind gelukkig zien. En als het kan ook verdriet besparen. Maar het leven gaat niet altijd over rozen; het is geen geëffend pad. Het gaat met vallen en opstaan. We moeten allemaal roeien met de riemen die we hebben. Leer je kind daar mee omgaan zodat hij veerkrachtig is. Geef hem handvatten om te kunnen roeien. Daar heeft je kind meer aan dan dat jij probeert het levenspad van je kind te effenen. Tegenslagen en teleurstellingen horen er nou eenmaal bij. Met concrete tips en oefeningen maak je je kind weerbaar waardoor hij met teleurstellingen leert omgaan en kan je kind een positieve mindset ontwikkelen. 

Met het juiste inzicht kun je je kind de juiste tips en oefeningen geven. Is jouw kind onzeker? Wil hij graag aardig gevonden worden? Krijgt hij voldoende uitdaging? Of krijgt hij te veel of te weinig prikkels? Door uit te zoeken wat jouw kind met zijn gedrag wil vertellen, kun jij hem beter helpen.

Laat een professional met je meekijken om te helpen zien welke spiegel jouw kind je voorhoudt.

3 Tips die jou helpen om in de spiegel te kijken
  1. Neem waar zonder oordeel: observeer en wees open. Vul het niet in als je het niet weet. Je kunt het je kind vragen. Is je kind nog heel jong en weet hij daar zelf het antwoord niet op, probeer te achterhalen wat het zou kunnen zijn. Houdt meerdere opties open om te onderzoeken. Wees nieuwsgierig.
  2. Kijk achter het gedrag van je kind: kijk niet alleen naar het gedrag wat je kind laat zien, maar naar waar het vandaan komt. Waarom laat je kind dit gedrag zien? Zorg dat je hier inzicht in krijgt om je kind de juiste handvatten te kunnen geven. 
  3. Kijk naar de spiegel die jouw kind je voorhoudt: word jij getriggerd door het gedrag van je kind? Onderzoek je eigen gedachten en gevoelens. Wat doet het met jou? Ben jij bang dat je kind verdrietig of ongelukkig zal zijn? Of spelen er andere dingen mee zoals het niet uitkomen van bepaalde verwachtingen? Heb jij moeite om te aanvaarden dat jouw kind anders is? Wanneer je inzicht hebt in waar bepaald gedrag vandaan komt, kun je het beter begrijpen. Om tot aanvaarding te komen, heb je begrip nodig.

Maak je niet alleen zorgen om je kind. Blijf vooral genieten van de leuke, lieve, geweldige dingen van je kind. En als je het gedrag van je kind even niet kan “lezen”, schakel hulp in.

Laat mij jouw spiegel zijn

Je komt er niet meer uit en zit in een vicieuze cirkel wat betreft het gedrag van je kind. Blijf er niet alleen mee zitten. Ik houd jou een liefdevolle spiegel voor waardoor je nieuwe inzichten krijgt. Ik help jou een oplossing te vinden die past bij jouw gezin waardoor jullie weer in je kracht komen, vol zelfvertrouwen en blijdschap. Maak kennis met mij en mijn manier van werken door een gratis sessie Jouw Krachtige Kind te plannen. Maak direct een afspraak in mijn agenda.

Wie houdt jou een spiegel voor?

Warme groet,

Simone

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *