3 Tips voor een blij en ontspannen kind

door | 0 Reacties

Weer volledig naar school

Zijn jouw kinderen al weer helemaal naar school? Hoe is dat voor ze? Hoe is dat voor jou?

Kun je de rust en ontspanning van het thuis zijn vasthouden of is het weer zoeken naar een nieuw evenwicht? Hieronder geef ik je 3 Tips voor een blij en ontspannen kind.

 

Voor- en nadelen

Deze week hebben mijn (basisschool)kinderen nog Pinkstervakantie. Vanaf volgende week gaan zij weer volledig naar school. Mijn oudste gaat de ene week 3 dagen en de andere week 2 dagen naar de middelbare school.

Veel clubjes zijn weer gestart of gaan starten, de hobby’s worden weer opgepakt. Alles weer bijna up and running. Het lijkt weer bijna zoals het was. Sta er even bij stil of dit ook is wat je wil? Je hebt nu een keuze om het anders aan te pakken; minder stress, meer rust waardoor er meer harmonie is in jouw gezin. Als je het anders wil, is dit het moment om vaste patronen te doorbreken en te kiezen voor verandering. Of je kiest ervoor alles te laten zoals het was. Dat is ook een keuze. Maak een afweging. Kijk waar jij je prettig bij voelt, wat aansluit bij jouw kinderen. Waar ligt jullie behoefte? Waar worden jullie blij van?

 

Evenwicht

Ga opnieuw op zoek naar balans. Als de kinderen weer naar school gaan, zal er voor mij meer rust zijn, maar hoe is dat voor mijn kinderen? Het weer volledig naar school gaan, zal ze de nodige energie kosten. Hoewel het ook energie zal geven, zullen ze waarschijnlijk toch weer even moeten wennen en zullen ze moe, futloos en sneller boos kunnen zijn. Op school zijn gewoon meer en andere prikkels dan thuis. Neem alleen al de interactie met de klasgenootjes. Dus geef je kinderen even de tijd om weer te wennen en verwacht niet dat alles weer gelijk bij het “oude” is. Hieronder geef ik je 3 tips voor een blij en ontspannen kind.

 

Wat jou kan helpen om een nieuw evenwicht te vinden, is om onderstaande tips toe te passen.

  1. Zorg ervoor dat je kind zich kan ontladen:

Het is handig om dit direct te doen als je kind uit school komt. Haal je kind lopend of fietsend uit school. Je kind heeft dan gelijk zijn beweging. Of zet bij thuiskomst een lekker muziekje op en ga samen even lekker dansen. Een andere manier is om je kind even lekker te laten krassen om vervelende gedachten of gevoelens te kunnen loslaten.

 

  1. Plan tijd in voor ontspanning:

Wanneer je kiest voor ontspanning zorg je dat de rust blijft bewaard in jouw gezin. Wanneer je kind gaat hollen van het ene clubje naar het andere clubje is er grote kans op stress. Geef je kind tijd om op adem te komen en stil te kunnen staan. Dit hebben we allemaal nodig om onze batterij weer op te laden, dus jouw kind heeft dat ook nodig. Vanuit rust ontstaat er weer ruimte voor nieuwe dingen. Zorg er dus voor dat het volle hoofd leeg gemaakt kan worden.

 

  1. Plan tijd in voor samen:

Breng echt qualitytime door met je kind. Dat kan door samen een spelletje te doen of een boekje te lezen. Of maak een combinatie van tip 2 en 3 door samen te ontspannen: zoals door lekker in de tuin in de hangmat te liggen of op je rug in het gras samen naar de wolken kijken en leuke (fantasie) vormen te ontdekken of samen gezellig te kletsen. Kies iets wat bij jou past en stem af op de behoeften van je kind zodat jullie er samen blij van worden.

 

 

Als extra tip kan ik je het boekje Relaxklets aanraden. Dit boekje is leuk voor het hele gezin. Het bevat yoga-oefeningen, meditaties, massages, spelletjes en kletsvragen. Bij elke oefening staat een leeftijd vermeld. Met dit boekje kun je samen ontspannen en volle hoofden leger maken. Je kunt het bestellen bij Gezinnig.nl. Op deze website staan nog veel meer leuke dingen en handige gratis downloads. Neem gerust een kijkje. Zeker de moeite waard.

 

Heb jij mijn e-book Jouw Krachtige Kind al gedownload? Deze is nog steeds te downloaden via jouwkrachtigekind.nl. Hierin staan nog meer waardevolle tips om jou te helpen om van twijfel naar blijdschap te gaan. Doe het gelijk en pas de tips vandaag nog toe. De tips helpen jouw kind en gezin om weer zeker en blij te zijn.

 

Kom in je kracht!

 

 

Warme groet,

 

Simone

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *