Breng echte tijd door met je gezin

door | 0 Reacties

Glipt de tijd je als zand door je vingers? Voel jij je opgejaagd? Heb je een lange to do lijst? Je hebt er net wat afgestreept, komt er weer wat bij. “Nee” zeggen kost je moeite, net als grenzen aangeven? Moeite met het stellen van de juiste prioriteiten?

Je verlangt naar meer familytime, naar meer harmonie en verbinding in jouw gezin. Je onzekere, gevoelige kind is vaak boos en je begrijpt niet waarom. Als je doet wat je deed, krijg je wat je altijd kreeg. Met andere woorden: als jij niet de juiste prioriteiten gaat stellen, verandert er niets. Blijf niet dromen van je verlangen, maar maak je verlangens waar. Verlang jij naar meer familytime? Ga het doen! Breng echte tijd door met jouw gezin.

Jouw tijd is kostbaar

De tijd glipt je als zand door je vingers. Er is een tijd om te werken en er is een tijd om te ontspannen, te spelen en samen te zijn. Hoe deel jij je tijd in? Maak jij bewust tijd vrij voor jezelf en voor je gezin? Als je niet waakt over je tijd is de tijd zo voorbij zonder dat je er erg in hebt. Maak bewuste keuzes met betrekking tot jouw tijd. Jouw tijd is kostbaar. Ga er met zorg mee om. Stel de juiste prioriteiten. Maak tijd voor jezelf en je gezin. Dat is jouw belangrijkste prioriteit. Breng echte tijd door met jouw gezin.

De liefde

Als alles wegvalt, is er maar 1 ding echt belangrijk: de liefde. De liefde voor jezelf, de liefde voor je partner, de liefde voor je kinderen, de liefde voor je familie en vrienden. Dus niet je to do lijst. Dat kan later ook nog wel als het echt belangrijk is. Het begint allemaal bij jou. Verlang jij echt naar harmonie en verbinding in jouw gezin? Breng echte tijd door met jouw gezin.

Het voordeel van echte tijd met jouw gezin doorbrengen

Door echte tijd met je gezin door te brengen, voel je je meer met elkaar verbonden. Doordat je je verbonden voelt, ben je ook krachtiger en zelfverzekerder. Je kletst samen, dus je weet wat er in de ander omgaat. Je speelt, beweegt, lacht samen, dus je ontspant samen. Hierdoor komen bepaalde stofjes vrij waardoor je je ook gelukkiger voelt. Je staat blijer in het leven. En ook wanneer het wat minder gaat, kun je samen huilen en elkaar knuffelen. Het maakt dat je je minder alleen voelt doordat je het met elkaar kan delen. Dus stop met in je eentje piekeren en deel het met elkaar. Wees er voor elkaar. Geef elkaar oprechte aandacht.

5 Tips om echte tijd met jouw gezin door te brengen

Hoe doe je dat dan; echte tijd met je gezin doorbrengen? Onderstaand geef ik je 5 waardevolle tips die jou hierbij helpen.

  1. Plan gezinstijd in: het klinkt misschien wat raar, zeker nu er in Coronatijd veel wordt thuis gewerkt. Je bent toch al veel tijd samen? Ja, maar is er dan ook echt tijd en aandacht voor elkaar? Samen zijn en tijd doorbrengen gaat over er oprecht voor elkaar zijn. Ook als je kinderen ouder worden, krijgen ze steeds meer hun eigen agenda. Maak afspraken over wanneer je als gezin tijd samen doorbrengt.
  2. De kracht van vaste gewoontes: zie vaste gewoontes zoals gezamenlijke eet- en drinkmomenten ook als familytime. Iedereen kan vertellen wat hij die dag beleeft heeft en wat er in hem omgaat. Wanneer je dit dagelijks doet, is het heel vanzelfsprekend. Dus hou deze gewoonte erin.
  3. Creëer een warme, veilige sfeer: hierdoor nodig je je kinderen uit om open met elkaar te praten. Een voorbeeld hiervan zijn dingen naast elkaar doen in plaats van tegenover elkaar zoals bij wandelen en auto rijden. Jij schept de juiste voorwaarden om het gesprek mogelijk te maken. Wanneer je zegt dat je met je kind wilt praten, kan dat door je kind als niet veilig worden ervaren omdat hij zich vooraf allerlei gedachten in zijn hoofd haalt.
  4. Kies voor positiviteit: doe samen met je gezin een leuke activiteit. Een activiteit kan zijn om met het hele gezin een spelletje te spelen. Heeft je kind moeite met verliezen? Er zijn genoeg spelletje waarbij het niet om winnen of verliezen gaat. Schatgravers is zo’n spel. Het geeft je spelenderwijs inzichten in je talenten waardoor je zelfvertrouwen wordt vergroot. Het spel brengt veel positiviteit met zich mee waardoor je je ook met elkaar verbonden voelt.
  5. Zoek professionele hulp: blijf niet op je eilandje zitten en in je eentje piekeren. Deel je zorgen en probeer er samen uit te komen. Kom je er samen niet uit? Zoek dan professionele hulp. Dat geeft rust dat jullie er samen uitkomen en het geeft vertrouwen dat er dus wel een oplossing is voor het probleem van jouw kind. 
Maak gratis kennis met mij

Wanneer het echt niet lekker gaat met je kind en je komt er samen niet uit, zoek dan hulp en blijf er niet mee zitten. Maak kennis met mij en mijn manier van werken door een gratis sessie Jouw Krachtige Kind te plannen. Maak direct een afspraak in mijn agenda. Ik help jullie graag op weg zodat jullie het daarna weer samen kunnen.

Hoe deel jij je tijd in?

Warme groet,

Simone

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *