Durf te voelen

door | 0 Reacties

Durf te voelen

Durven voelen kan soms best een uitdaging zijn, zeker als het om minder fijne gevoelens gaat. Toch helpt het niet om ze te blijven wegduwen of wegstoppen in de hoop dat het vanzelf overgaat. Valse hoop kan ik uit ervaring zeggen. Hoe is dat voor jouw tiener? Durf te voelen.

Het Dreamteam in de wolken

Daar zat je dan; helemaal in flow. Vanuit de luchtballon had je perfect overzicht. Het ging allemaal precies zoals jij het wilde. De Ziener had een samenwerking met de Krachtzetter. Het was een prachtig duo; het liep allemaal op rolletjes. Je had plezier en voelde je blij en energiek.

 

Een kink in de kabel

Toen kwam er een kink in de kabel. Dat was een behoorlijke uitdaging. Je moest een pas op de plaats maken. Je wilde graag je hart openen met behulp van de Hartopener. Maar eigenlijk was je boos op de situatie en bleef je een beetje de Graver uithangen. Gevoelens die je had, waren boos en gefrustreerd en je voelde je onrustig. Je zat vooral veel in je hoofd. Je kon er de vinger maar niet op leggen. 

 

De GevoelsVerkenner op Reis

Je wilde graag ontdekken hoe dat kwam. Je durfde je gevoelens te verkennen. Door jezelf te blijven uiten, ontstond er ruimte. Je gaf jezelf ruimte om in verbinding te zijn met jezelf, om te accepteren en om los te laten. Er zijn voor jezelf vanuit compassie. Je mocht zacht zijn voor jezelf.

 

Gun jezelf ruimte

En zo ontstond er ruimte voor de Rondhanger. Het was oké om nog even rond te blijven hangen. Je hoefde de lat niet zo hoog te leggen. Het was oké om even niet zo nuttig te zijn. Het was oké om te zijn met wat er was. Alles was oké. Je was opgelucht en voelde je kalm en liefdevol. En zo werd acceptatie ontwikkeld.

 

Durf te voelen

Doordat je jezelf deze ruimte gunde om even te blijven rondhangen, opende als vanzelf je hart. Je kon je hart niet openen met je hoofd, je opende je hart door te durven voelen. Je voelde je op je gemak en was verwonderd en dankbaar. En zo zat jij weer lekker in je vel. 

 

3 Tips om jouw gevoelens te durven voelen
  • Neem tijd om stil te staan. We zijn zo vaak geneigd om maar gewoon door te gaan en onze gevoelens weg te stoppen. Wanneer je geen tijd neemt om stil te staan, komt het later vaak veel harder aan. Dus neem tijd om te vertragen.
  • Wees zacht voor jezelf. Leg de lat wat lager en stel geen hoge eisen aan jezelf. Wees niet streng, maar mild. Je hoeft niet altijd “aan” te staan en door te gaan. Wees aardig voor jezelf door goed voor jezelf te zorgen en met compassie naar jezelf te kijken.
  • Doorvoel al je gevoelens. Ga op verkenning, onderzoek en ontdek. Natuurlijk kan dat spannend zijn, maar heb ook het vertrouwen dat je hier doorheen komt en dat het je sterker maakt. Zo lang je je gevoelens niet doorvoelt, kun je ze blijven wegstoppen of wegduwen. Toch blijft het terugkomen tot jij het aangaat en doorvoelt. Geen ontsnappen aan. Vind je het zo spannend dat je het uit de weg blijft gaan? Zoek supporters in je eigen netwerk of zoek hulp van een professional.

 

Wat een Reis! 

Durft jouw tiener zo’n reis aan te gaan? Haar gevoelens te onderzoeken en op ontdekking te gaan? Tijdens mijn coaching werk ik met de methodiek van de GevoelsVerkenner van Greetje Welten. Deze is bijvoorbeeld mooi te combineren met Kompasvinder. Wil je meer weten? Reserveer een Krachtsessie zodat we kunnen ervaren of er een klik is om met jullie gezin aan de slag te gaan. 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *