Even rust

door | 2 reacties

Even rust

Deze twee woorden uit het lied “Even voorgoed” van Claudia de Breij raken mij het meest.

Want dat is wat Ben, mijn eerste man, wilde. Deze woorden sprak hij naar mij uit, de avond voor hij zijn geslaagde poging tot zelfdoding deed. Zijn “even” werd “voorgoed”.

Nog één weekje en dan zouden we er een weekje tussenuit gaan. Samen in een huisje in een vakantiepark. Dat zou ook even rust brengen.

Maar de knoop waar hij met zichzelf in zat, kon hij niet meer ontwarren. De onzekere werksituatie en zijn lage zelfbeeld hielpen hierin niet mee. En de hulp die er was, had het niet zien aankomen.

 

Even rust

Even rust, nu uitgesproken door mijn hooggevoelige zoon (van mijn huidige man) triggeren mij gelijk. Hij heeft behoefte aan vakantie. Ik weet met mijn hoofd hoe hij het bedoelt, maar mijn gevoel is onrustig. Ik ben meer alert. Ook voel ik dat hij en ik er invloed op hebben.

Vanmiddag maar eens vragen of hij zijn hoofd wil tekenen met behulp van de MatriXmethode. Dan kan hij zijn volle hoofd wat leger maken door zelf de regie te nemen.

En anders kunnen we ook nog even wandelen om te ontspannen.

 

Even rust

Even rust, ook bij mij gaat deze gedachte wel eens door mijn hoofd. Bij wie niet, denk ik dan. Als ik bij mezelf merk dat ik even rust nodig heb, dan neem ik dat ook. Die gedachte komt niet voor niets bij je op. Luister dan ook naar dat signaal. Door tijd te nemen voor zelfreflectie kom je tot zelfinzicht. Ik zorg dan extra goed voor mezelf door rust te pakken. Even de boog wat minder gespannen, maak tijd voor een wandeling, neem een warm bad of laat alles van je afstromen door het doucheputje, ga met een mooi boek en een kopje thee op de bank zitten. Neem jezelf serieus, je bent het waard!

 

Even rust

Heeft jouw jongere ook behoefte aan even rust? Wil je sparren met een ervaringsdeskundige en je zorgen delen? Boek direct een Krachtsessie in mijn agenda.

 

Neem je rust op tijd

Mijn ultieme rustmoment is luisteren naar de golven van de zee. Daar word ik rustig van. Ik heb zelfs een cd waar een uur lang alleen maar de golven van de zee te horen zijn. Heel rustgevend, want het geluid uit de natuur overstemt mijn gedachten die over elkaar heen buitelen. Even niets anders dan het geluid uit de natuur.

 

Hoe zorg jij dat je op tijd tot rust komt?

 

 

2 Reacties

 1. Savannah Engelenberg

  Lieve Simone,

  Wat heb je dit mooi verwoord. Jouw voelsprieten staan gelijk op scherp bij de woorden ‘even rust’. Heel begrijpelijk na wat je hebt meegemaakt met je man.

  Ik hoop dat veel kinderen hun weg naar jou vinden. Ze kunnen jouw steun en expertise goed gebruiken. Ze zijn in goede handen bij jou.

  Ik heb zelf meerdere zware perioden in mijn leven gehad waarbij ik ook ‘rust’ wilde. Weg van de pijn van het (over)leven.

  Het lied van Claudia de Breij raakte mij dan ook. Ze heeft het zo mooi verwoord. Ik hoop (en vermoed) dat ze, met haar optreden bij Mathijs, minimaal één jongere heeft behoed voor zelfdoding door de moedigde stap te zetten om haar/zijn wanhoop uit te spreken. UITSPREKEN is de EERSTE STAP NAAR HULP.

  Liefs en een liefdevolle knuffel voor jou en iedereen die hem kan gebruiken!

  Savannah

  Antwoord
  • Simone Evers

   Lieve Savannah,

   Dank voor je lieve woorden voor en over mij!

   Ook dank voor het delen van jouw verhaal. Over de meerdere zware perioden in jouw leven. Herkenning over de “rust” willen en weg van het (over)leven. Fijn dat jij er bent, mooi mens!

   Je uitspreken zie ik ook als een eerste stap naar hulp. En daarnaast komen er nog heel veel andere vormen van zelfexpressie aan bod tijdens mijn ondersteuning.

   Een liefdevolle knuffel voor jou, Savannah!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *