Hoe gaat jouw tiener van kwetsbaarheid naar kracht?

door | 0 Reacties

Durf jij je hart te openen? Wat betekent dat voor jou? En wat levert jou dat op?

Soms ben je bang om je hart te openen, omdat het zo kwetsbaar voelt. Wat zou er gebeuren als je het toch doet? Je hebt er lef voor nodig om aan te kunnen kijken en te voelen wat er in je leeft. Gun het jezelf om van kwetsbaar naar krachtig te gaan. Wees weer krachtig. Hoe gaat jouw tiener van kwetsbaarheid naar kracht?

 

Ga op ontdekking

Soms loop je vast en weet je even niet meer hoe je verder moet. Diep in jou zit de wil dat je het graag anders zou willen, maar je weet alleen niet meer hoe je dat kan aanpakken. Jouw vlammetje staat op de waakstand en je weet op dit moment even niet hoe je hem kunt aanwakkeren. Zolang dat vlammetje er is, is er hoop. Wanneer je voelt en wilt dat het anders gaat, zoek dan hulp. Ga samen op ontdekking zodat jouw vlammetje weer gaat dansen. Zodat jij weer krachtig bent.

Hoe gaat jouw tiener van kwetsbaarheid naar kracht?

 

Zet een andere koers uit

Door te reflecteren kom je erachter waarom jij de dingen doet zoals je ze doet. Dat geeft je inzicht. En weet jij bijvoorbeeld waar je goed in bent, wat jouw talenten zijn? Zelfreflectie en zelfkennis maken dat jij bewust wordt wie je bent en waarom jij de dingen op deze manier aanpakt. Zo kom je er bijvoorbeeld achter wat jouw valkuilen zijn. Wanneer jij deze inzichten  hebt, kun je voorkomen dat je steeds in dezelfde valkuilen stapt. Dan kun je kijken waar je naartoe wil en hoe je daar stap voor stap kan komen. 

 

Voel wat er te voelen valt

Stop je gevoel niet langer weg, want je komt er niet verder door. Laat het er zijn, al voelt dat spannend. Je hoeft het niet alleen te doen. Gevoelens zijn net als golven; ze komen en ze gaan. En wist je dat een emotie 90 seconden duurt? Een echte eye opener toch? Je gaat dus niet kopje onder als je door de golf gaat, je hebt alleen de emotie doorvoelt. Je kan zijn met wat je voelt. Dit doorvoelen levert je op dat je je krachtige zelf kan zijn.

 

3 Tips om jouw gevoelens te doorvoelen
  1. Reflecteer op jezelf: door op jezelf te reflecteren, kom je erachter wat er goed gaat of wat juist verbetering kan gebruiken. Het geeft inzichten in het zien van je valkuilen en laat zien dat er meerdere, andere manieren zijn om ergens naar te kijken.
  2. Krijg inzicht in jezelf: wil je jouw tiener op een speelse manier inzicht in zijn of haar talenten geven? Speel samen het spel Schatgravers. Dit spel is te koop bij mijn praktijk. Door inzicht in je talenten wordt je zelfvertrouwen vergroot. Je kind kan het ook samen spelen in de training Word Je Krachtige Zelf.
  3. Laat jouw gevoelens er zijn: nu je weet dat een emotie 90 seconden duurt, wat is voor jou nog een reden om je te verdoven, om het niet te willen voelen? Duw ze niet langer weg. Je hoeft het niet alleen te doen. Vraag jouw supporters om jou te steunen.

 

Wil jouw tiener gevoelens verkennen?

Wat krachtig dat jouw tiener dat durft. Om zich kwetsbaar op te stellen en gevoelens te onderzoeken. Om zichzelf te kunnen zijn, om weer krachtig te zijn. Tijdens mijn coaching werk ik veel met de methodiek de GevoelsVerkenner van Greetje Welten. Tijdens een Krachtsessie leg ik je graag uit wat ik met deze methodiek voor jouw tiener kan betekenen. Reserveer hier een Krachtsessie

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *