Is jouw kind bang?

door | 0 Reacties

Is jouw kind bang? Bang voor alles wat op zijn pad komt? Is het onzekerheid, omdat hij niet weet wat hij kan verwachten? Of is er sprake van angst? Een overweldigende angst waardoor je kind alleen nog maar het donker ziet zonder een enkel lichtpuntje? Is jouw kind bang?

Waar komt stagnatie bij jouw kind vandaan?

Wanneer jouw kind stagneert en er niets meer uit zijn handen komt, is het belangrijk te achterhalen waar dat vandaan komt. Komt het door onzekerheid, weinig zelfvertrouwen of zit het dieper en is het angst? Angst kan ontzettend verlammend werken. Is het altijd zo geweest of is er een situatie geweest waardoor het veranderd is? Dit is niet noodzakelijk, maar kan informatie bevatten die handig is om te weten. En wil jouw kind niet met je praten? Zoek hulp voor je kind. Ik heb vele tools in handen om met jouw kind aan de slag te gaan. Is jouw kind bang?

Hoe kijkt jouw kind?

Heeft jouw kind het idee dat hij invloed heeft op de situatie? Of overkomt het jouw kind allemaal? Één van de handvatten die je je kind kan geven, is het ontwikkelen van een positieve mindset. Het is van belang hoe je kind naar de dingen kijkt: kijkt hij altijd door een zwarte bril waardoor hij alles donker ziet? Of kijkt hij ook door een roze (of gele) bril waardoor hij juist met een zonnigere blik naar alles kan kijken? Help je kind op een andere manier naar de dingen kijken zodat hij inzicht krijgt in hoe hij zijn zienswijze kan veranderen. Dat hij zelf invloed heeft hierop en gaat zien dat hij niet alleen hoeft in te leveren door vertrouwde dingen los te moeten laten, maar dat het hem ook dingen oplevert en er minder sprake is van angst. Zo kan hij meer genieten, is hij meer ontspannen en ervaart hij meer blijdschap. Doordat hij er zelf invloed op heeft, staat hij ook meer in zijn kracht.

3 Tips om jouw kind te ondersteunen om minder angstig te zijn

Luister naar je kind en kijk hoe je hem kan ondersteunen om minder angstig te zijn. Onderstaande tips helpen jou als ouder hierbij.

  1. Help je kind een positieve mindset te ontwikkelen.
  2. Geef je kind oprecht, gemeende complimenten die gaan over zijn inzet en niet over het resultaat. Het gaat dus om de inspanning die je kind levert.
  3. Wees er voor je kind; wees aanwezig, wees een veilige haven voor je kind. Omarm je kind zoals het is en luister zonder oordeel naar hem.
Opdracht

Koop een mooi schriftje of notebook waarin je kind elke dag opschrijft wat er goed ging en waar hij dankbaar voor is. Schrijf elke dag minstens 5 dingen op. Dat kan gaan over dat je weer wakker bent geworden en dankbaar bent voor een nieuwe dag. Of bijvoorbeeld dat je blij bent met het telefoontje van een vriend die laat weten aan je te denken. Of dat je trots bent op je zelf, omdat je jezelf weer in beweging hebt gezet door te wandelen in de natuur. Hou het zeker 30 dagen vol, dan heb je jezelf een nieuwe gewoonte aangeleerd. En in dagen dat het minder gaat, kun je door dit dankbaarheidsboekje bladeren waardoor je weer hoop hebt om verder te gaan.

Stel je eens voor……..

Gun je jouw kind ook dat hij minder bang is? Hoe is het voor je kind als hij niet zo angstig is? Durft hij te denken in mogelijkheden in plaats van denken in problemen? Help je kind weer te durven dromen en zien wat er allemaal wel kan. Geef je op voor de sessie Jouw Krachtige Kind.

Warme groet,

Simone

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *