Maak tijd. Geef aandacht. Heb het goed.

door | 0 Reacties

Met de kerstdagen in het vooruitzicht maken we tijd om samen te zijn. Om elkaar oprechte aandacht te geven. Er te zijn voor elkaar. Maak tijd, geef aandacht, heb het goed. Maar niet voor iedereen is het een happy tijd. Bijvoorbeeld als je niet lekker in je vel zit en je zorgen maakt. Misschien biedt het wat afleiding, maar je neemt jezelf altijd mee. Waar je ook naar toe gaat, waar je ook verblijft. Hoe doe jij dat?

Laat blijken hoe je je voelt

Jij piekert al dagen wat je gaat zeggen als ze je vragen hoe het met je gaat. Je hebt geen zin in zulke vragen, omdat het niet zo lekker met je gaat. Dus je besluit het te omzeilen, omdat jij denkt dat een ander alleen maar wil horen dat het goed met je gaat. Maar is dat ook zo? Deze tijd is bij uitstek geschikt om elkaar oprecht aandacht te geven en dus echt te luisteren naar wat iemand te vertellen heeft. Wees dus eerlijk en vertel hoe het echt met je gaat. Laat jezelf zien.

Hou jezelf niet voor de gek

Een echt gesprek met oprechte aandacht, een luisterend oor en een warm hart is precies wat jij nodig hebt. Dus hou jezelf niet voor de gek door te vertellen dat het goed met je gaat als dat niet zo is. Het vergt misschien moed, maar het levert je zoveel op. Moed is angst hebben en het toch doen. Dus wees moedig en verleg je grens, want wanneer je deelt wat er in je leeft, is er ruimte voor groei.

Kwetsbaar

Je voelt je kwetsbaar, omdat het niet zo lekker gaat. Maar wanneer jij je kwetsbaarheid durft te tonen, maak jij jezelf tot een sterker persoon. Het is juist heel krachtig als jij om hulp durft te vragen. Blijf hoop houden dat er iemand is die jou kan helpen, want hoop is een lichtje in je ❤️ dat vandaag moed geeft en morgen kracht.  

5 Tips om de feestdagen goed te ervaren als je niet zo happy bent

Onderstaande tips kunnen helpen als je niet zo lekker in je vel zit en je het liefst zou terugtrekken. Met behulp van deze tips kun je toch proberen te genieten van wat er wel is.

  1. Beweeg: maak een wandeling in het winterse landschap. Even een frisse neus halen in de buitenlucht zorgt ervoor dat er een frisse wind door je gedachten waait.
  2. Plan me-time in: even ontspannen zoals jij dat fijn vindt. Je even terugtrekken met een kop thee en een boek op de bank, even tijd maken voor een meditatie of even iets creëren door te schrijven of te tekenen. Even tijd voor jou, ook om je gedachten even lekker te laten gaan.
  3. Verbind je met een ander: heb quality-time met de mensen die je lief zijn. Heb oprechte aandacht voor elkaar, zonder afleiding. Samen zijn, luisteren naar elkaar, lachen met elkaar of huilen met elkaar. Er voor elkaar zijn in liefde.
  4. Geniet van de kleine dingen: een glimlach, een goed gesprek, een fijne knuffel zijn kleine dingen om bewust te zien en van te genieten. Misschien hoor je mooie muziek, ruik je een heerlijke geur die mooie herinneringen naar boven brengen. Kijk naar wat er wel goed gaat.
  5. Geef elkaar een knuffel: door lichaamscontact komen er bepaalde stofjes vrij waardoor je je gelukkiger voelt en ontspant. Ben jij niet zo happy? Laat je omhelzen door iemand die jij helemaal vertrouwt. Door iemand bij wie jij je veilig voelt en iemand die jou energie geef. Voel hoe goed het je doet! Een knuffel laat je weten dat er van je gehouden wordt.
Samen Zijn

Ken jij een jongere die het niet meer ziet zitten? Maak tijd en geef oprechte aandacht. Ga in gesprek, heb een luisterend oor en een warm hart. Ik maak graag tijd en geef mijn oprechte aandacht aan jongeren die het niet meer zien zitten. Neem contact met mij op als jij zo’n jongere bent of kent via www.jouwkrachtigekind.nl of via 06 208 51 696.

Wees er voor elkaar! Wees oprecht! Wees jezelf!

Ik wens je goede dagen samen met elkaar en voor 2022 liefde, licht & kracht.

Warme groet,

Simone

Afbeelding: Een kaart van good-mourning.nl. Myrthe van good mourning maakt speciale Christmas grieving cards voor als je vooruitzicht helemaal niet zo happy is of als je niet happy bent. Stuur iemand die het moeilijk heeft eens iets waardoor hij of zij zich gezien voelt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *