Ontsteek jouw Licht opnieuw

door | 0 Reacties

In de kerstvakantie was ik met mijn gezin op Ameland. Ik werd gegrepen door het Licht.

Overal waar ik keek, zag ik licht. Mijn speciale aandacht ging uit naar het licht van de vuurtoren en het licht in de natuur; zon, wolken, lucht, de weerspiegeling op het water. En de wind maakte mijn hoofd leger.

Licht zien, is Licht voelen. Het tilde me op alsof ik boven mezelf uitsteeg. Een bijzondere ervaring.

Ontsteek jouw Licht opnieuw.

Het licht is er altijd, ook voor jou!

Het licht is precies wat ik jouw tiener gun! Je tiener heeft het zwaar. Het zit in een donkere tunnel en ziet nog niet het licht aan het einde.

Dat het donker is, betekent nog niet dat het licht verdwenen is, las ik ergens. Je ziet het licht even niet, maar het is niet weg. Het vuurtje in je hart is niet gedoofd, het brandt op een laag pitje.

Quote Brené Brown

“Alleen als we dapper genoeg zijn om de duisternis te ontdekken, zullen we de oneindige kracht van ons licht verkennen”.

Brené Brown wijst in deze quote op onze schaduw- en lichtkant. Uiteindelijk weegt het licht zwaarder. De duisternis verdwijnt als je licht aandoet. De duisternis kan nooit het licht laten verdwijnen. Het licht in de natuur is er bijvoorbeeld altijd.

Goed zoals je bent!

Jij bent zo mooi! Je bent precies goed zoals je bent, mooi mens. Wees jezelf en straal weer. Ontsteek jouw Licht opnieuw. Verschuif je aandacht van het donker naar het licht.

Ik wens jou dat het licht van liefde sterker mag zijn dan de duisternis van angst. Richt je op het licht en de liefde, het is er altijd voor jou! Kijk naar het licht; het wijst je in de richting van je hart. Wees een baken van licht voor jezelf!

Vind jouw levenskracht

Maak gebruik van affirmaties. Affirmaties zijn positieve gedachten die je tegen jezelf zegt en die je regelmatig moet herhalen. Hiermee bekrachtig je waar je naartoe wil, hoe je je wil voelen; om iets dat al aanwezig is te versterken. Zie het als een doel waar je naartoe wil werken. De kracht zit hem in de herhaling: zeg dit dagelijks tegen jezelf, liefst terwijl je in de spiegel kijkt. Opschrijven werkt ook. Door de herhaling train je als het ware je hersenen om die positieve gedachten te versterken. Doe dit bij voorkeur op een vast moment van de dag zodat je het makkelijker kan volhouden. En houd dit een maand vol. Voorbeelden van affirmaties zijn: 

  • Ik heb lief
  • Ik heb lef 
  • Ik ben krachtig
  • Ik accepteer mezelf zoals ik ben
  • Ik ben tevreden
Weer licht en liefde voelen 

Tijdens de individuele coaching werk ik vaak met de methodiek van de GevoelsVerkenner. Met behulp van deze methodiek kan jij op een laagdrempelige manier weer bij jouw gevoelens komen, zowel de duistere als de lichte. Alles mag er zijn; het is allemaal oké. Jij bent oké. 

Wil jij meer weten over wat deze methodiek voor jouw tiener kan betekenen? Reserveer een intake Krachtsessie. Doe het meteen zodat er snel weer meer licht is in hart en huis.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *