Wees er voor je kind

door | 0 Reacties

Bij de geboorte van je kind krijg je geen handleiding mee. Aan de ene kant zeg je misschien: “helaas”, maar aan de andere kant is dat alleen maar mooi. Ieder mens is uniek. Jouw kind ook. Maar hoe ga je om met je kind als hij gedrag laat zien waar je geen raad mee weet? Wees er voor je kind.

 

De vier seizoenen

In je leven maak je alle seizoenen mee. Soms voelt het alsof je in de herfst zit en is je leven stormachtig. De wind blaast alles op z’n kop. Je hebt weinig energie, bent uitgeblust als de blaadjes die verkleuren en van de boom afvallen. Je voelt je down, omdat je moet loslaten wat niet meer is.

Wanneer je in je leven in de wintertijd zit, voel je je misschien wat koud en eenzaam; je trekt je terug alsof je een winterslaap gaat houden. En misschien voelt het niet fijn, maar probeer ook de belofte te zien die er in zit: wanneer je nu tijd neemt om stil te staan, kun je straks weer volop groeien.

In de lente ontstaan er weer knoppen aan de bomen die langzaam uitkomen. Ook jij mag en kan weer in bloei staan. Blij zijn met jezelf en al je talenten. Hou dat vertrouwen vast dat dit jouw vooruitzicht is.

Zit jouw leven in de zomerperiode en ziet het er zonnig uit? Wees jezelf; stralend en wel. Sta in je kracht, voel je zeker en blij. Alle jaargetijden heb je beleeft, ervaren, doorgemaakt. Je bent stil geweest, hebt gereflecteerd, hebt nieuwe dingen onderzocht en er van geleerd. Je bent gegroeid en mag nu in volle bloei staan. Jij mag genieten van waar je nu bent en wie je nu bent, na de weg die je hebt afgelegd. Alles is een fase en fases gaan voorbij. Net als bij eb en vloed; het komt en het gaat. Het hoort bij het leven. Wees blij met jezelf, met wie je bent! Wees er voor je kind.

 

NOG niet is onderweg Zijn

We zijn allemaal onderweg. Wat heeft jouw kind te leren? Wat heb jij van je kind te leren? Als je midden in een herfststorm zit, is het soms lastig om licht aan het einde van de tunnel te zien. Maar onthoud dat je kind iets NOG niet kan, NOG iets te leren heeft: je mag iets niet kunnen, je hebt nog iets te leren. Je kind is onderweg om een nieuwe vaardigheid te leren. Hij is onderweg. Ga samen op weg. Zet samen nieuwe stappen waarbij je soms uit je comfortzone gaat, met het vooruitzicht dat je van de lente naar de zomer gaat en in volle bloei mag stralen.

 

Tip: Wees er voor je kind

In welke jaargetijde je kind ook zit, welke storm er op dit moment in jullie leven heerst, zorg dat je er voor je kind kan zijn. Die handleiding heb je niet nodig. Accepteer dat die storm er is en dat je er samen doorheen gaat. Door samen te zijn, voelt je kind zich niet alleen. Hij voelt zich gehoord en gezien. Wat je hier voor nodig hebt zijn: liefde & warmte, oprechte aandacht & betrokkenheid en vooral een luisterend oor. Gebruik al je zintuigen en je hart. Kijk, zie, hoor en voel. Wees er voor je kind.

 

Oefening

Als je kind in een stormachtige fase zit, onderneem samen dingen. Maak samen een wandeling, doe een spelletje samen en ga met je kind in gesprek. Sta stil bij de hobbels die er op dat moment zijn in het leven van je kind en accepteer ze. Vertrouw op jezelf. Jij kent je kind het beste. Stem af op je kind en luister naar hoe hij zich voelt. Help je kind bij het ontwikkelen van een positieve mindset. Je kind is NOG niet waar het zijn wil en heeft nog iets te leren. Jij kan hem daarbij helpen door er voor hem te Zijn.

 

Herfststorm?

Zit jouw kind en gezin in een herfststorm en heb je handvatten nodig om door de storm te gaan? Ik help je daar graag bij. Maak meteen een afspraak in mijn agenda voor een gratis Krachtsessie. Ik ondersteun jouw kind en gezin om weer in volle bloei en kracht te komen zodat je zeker en blij bent. Wacht niet langer voor het winter wordt en kom meteen in actie.

 

Leef, speel & heb lief.

 

Warme groet,

 

Simone

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *