Zie het goede in jouw dag

door | 0 Reacties

 

Zie het goede in jouw dag

 

Hoe kun jij het goede in jouw dag blijven zien? Er is zoveel leed in de wereld, zoveel verdriet. Als dat telkens zo hard bij je binnenkomt, kun je er erg somber van worden.

Wat kan je eraan doen? Hoe kun jij het goede in jouw dag blijven zien?

 

Citaat van Esther Hicks

“Hoe meer ik waardeer, hoe beter ik me voel. Hoe beter ik me voel, hoe meer ik mijn ware ik vrij in me laat stromen. Hoe meer ik mijn ware ik vrij in me laat stromen, hoe beter ik me voel.”

Heb je het citaat goed gelezen? Wat doet het met jou als je het echt tot je laat doordringen?

Dit heb je zelf in de hand. Wanneer jij je beter wilt voelen, zoek dan naar meer redenen om te kunnen waarderen. Ik ben benieuwd wat het je oplevert.

 

3 Waardevolle tips voor jou

Als kind wilde ik het leed van de hele wereld op mijn schouders dragen. Mijn schouders zijn daar niet voor bedoeld, heb ik inmiddels ervaren. Ik doe waar ik blij van word en heb de intentie om anderen daarmee ook te helpen. Denk dus niet alleen aan anderen, maar zorg ook goed voor jezelf. Om je te ondersteunen om het goede in jouw dag te kunnen blijven zien, heb ik hieronder 3 waardevolle tips voor je:

  • Heb oog voor al het moois en goede wat er is: Er is echt veel moois en goeds, alleen vergeet je het soms te zien. Kijk goed om je heen in de natuur, een opkomende zon, de liefde in jouw gezien, je vriendschappen, een vriendelijke groet van een onbekende. Als je tops en tips ontvangt, onthou dan ook de tops. Wanneer je feedback ontvangt, hoor je vaak alleen de verbeterpunten en niet wat al goed gaat. Neem een compliment echt in ontvangst. Bedank ervoor en laat het op je inwerken.
  • Waardeer wat er al is: Een groeimindset is hier heel helpend bij. Kijk niet alleen maar naar wat er nog niet is, maar zie hoe ver je al bent gekomen. Waardeer de stappen die je al gezet hebt. Je kunt niet een berg beklimmen en verwachten dat je in 1 dag bij de top bent.
  • Wees dankbaar: Het helpt om dit te verankeren. Maak het tastbaar door het op te schrijven in een speciaal dankbaarheidsboekje. Koop een mooi notitieboekje waar jij blij van wordt en schrijf daarin op waar je dankbaar voor bent. Maak er eventueel een tekening bij voor de visuele ondersteuning. Zo gaat het echt voor je leven. Door er bewust mee bezig te zijn, voel je je ook beter.

 

Ziet jouw jongere het goede in zichzelf?

Te veel jongeren denken negatief over zichzelf. Daardoor vergeten ze te kijken naar wat ze al kunnen, naar hun talenten en kwaliteiten. In de training Word Je Krachtige Zelf ga ik met een klein groepje jongeren aan de slag om talenten inzichtelijk te maken waardoor hun zelfvertrouwen groeit en een positiever zelfbeeld wordt ontwikkeld. De volgende training start maandag 31 oktober. Klik hier voor meer informatie.

Zie jij ook het goede in jouw dag?

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *