Ben jij onzeker over jezelf als opvoeder?

door | 0 Reacties

Je gevoelige kind kan behoorlijk boos zijn of juist heel onzeker, de andere kant van de medaille. De spanning in huis wordt steeds meer voelbaar, omdat je niet weet hoe je je kind kan helpen. Je voelt je zelf onzeker worden hoe je je kind kan helpen. Ben jij onzeker over jezelf als opvoeder?

Soms weet je het even niet. Dat hebben we allemaal wel eens. Dat is helemaal niet erg, zolang het niet te lang duurt.

 

De juiste tools

Als je kind zelf onzeker en gevoelig is, is het handig als jij je kind de juiste tools kan aanreiken. Als jij blijft twijfelen of je het wel op de goede manier aanpakt, kan het zijn dat je uiteindelijk niets onderneemt en de problemen alleen maar groter worden.

Geloof in jezelf en je kind. Ga met elkaar op weg, stap voor stap. Mijn tip voor jou is om vertrouwen te houden. Hieronder vertel ik je meer over hoe je vertrouwen kunt houden met een direct toepasbare oefening.

 

Tip 3: Houd vertrouwen

Angst overheerst je leven. Dat brengt veel negativiteit met zich mee. Je voelt je onzeker, je voelt dat je faalt, je voelt je machteloos. Dingen overkomen je. Je hebt er geen grip op. Het gebeurt allemaal zonder dat je zelf de regie over de situatie neemt. Anderen zeggen wat goed voor jou en je gezin zou zijn. Je luistert naar hun advies, omdat je je onzeker voelt. Zij zullen het wel weten. Zij hebben vast eerder met dit bijltje gehakt en jij nog niet. Maar hoe voelt het voor jou?

 

Onzekerheid

Onzekerheid zorgt ervoor dat je geen regie neemt. Je gaat stuurloos door het leven waardoor de problemen alleen maar groter worden. De onzekerheid zorgt voor veel negativiteit. Er is meer angst in plaats van vertrouwen. Je kind loopt vast, je relatie staat onder druk en je blijft onzeker over wat je nu het beste kunt doen. Je kabbelt voort waardoor de problemen zich opstapelen.

 

Blijf positief

Vertrouw op je gevoel en blijf positief. Ga ervoor door de regie te nemen. Vanuit vertrouwen ga je samen met je kind op zoek naar oplossingen. Stap voor stap vooruit, op de juiste weg. Vanuit de onvoorwaardelijke liefde voor je kind zorg je ervoor dat hij weer lekkerder in zijn vel zit. Samen ga je ervoor vanuit het vertrouwen dat jullie het samen aan kunnen en kunnen oplossen.

 

Oefening

Kijk vooral naar de dingen die al goed gaan. Soms is het zwaar en lijkt het of er weinig vooruitgang is. Kijk dan bijvoorbeeld een half jaar terug. Je ziet de kleine stappen die jullie al gezet hebben. Schrijf ze op en hang ze in het zicht bijvoorbeeld vlakbij de keukentafel. Zo kun je er naar kijken wanneer het even moeilijk is. Of vier elke stap, hoe klein ook, als een overwinning door bijvoorbeeld samen iets leuks te doen met je gezin. En blijf elkaar complimenten geven over de dingen die goed gaan. Jullie doen het met elkaar. Een goed compliment kan heel motiverend werken en brengt veel positiviteit met zich mee.

 

Meer tips

Spreekt deze tip en de tips in mijn voorgaande blogs je aan? Kijk dan hier en download direct mijn gratis e-book Jouw Krachtige Kind. In dit e-book staan nog meer verrassende tips die jouw kind en gezin ondersteunen om weer krachtig te zijn zodat er weer zekerheid en blijdschap in jouw gezin is.

 

De verandering die nodig is voor je kind begint bij jou als ouder.

 

Warme groet,

 

Simone

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *