Maak van je kwetsbaarheid je kracht

door | 0 Reacties

Vanaf het moment dat je kinderen geboren worden, voel je je kwetsbaar. Je hebt een belangrijke taak om je kinderen op te voeden in deze mooie en soms ingewikkelde wereld. Die verantwoordelijkheid voel je extra op het moment dat het even niet zo lekker gaat met je kind. Je kind laat veel boos gedrag zien of is juist verdrietig. Jij weet niet wat er is en wat je er aan zou kunnen doen. Je machteloze gevoelens maken je wanhopig. Het voelt alsof je aan de zijlijn staat en niets kan doen. Door je zorgen voel je je kwetsbaar. Maar maak van je kwetsbaarheid je kracht.

Zorg voor balans

Jij wilt alle ballen in de lucht houden, maar dat is niet alleen jouw verantwoordelijkheid. Je bent partner, moeder, werknemer, vriendin en familielid. En noem al die rollen maar op die jij vervult. Maar het hoeft niet perfect. Wil jij echt al die ballen in de lucht houden en wil je dat in je eentje doen? Wie zegt dat dat moet? Wie legt die lat zo hoog? En de belangrijkste bal mis ik nog: dat ben jezelf. Wanneer jij al die ballen in de lucht wil houden en je vergeet jezelf, dan zet je jezelf op de laatste plaats. En als je al je tijd en energie aan anderen besteed, heb je geen tijd meer voor jezelf of heb je er geen energie meer voor. Je bent moe, hebt weinig energie, je voelt je uitgeblust. Als het dan niet goed gaat met je kind voel je je extra kwetsbaar. Maar maak van je kwetsbaarheid je kracht.

Spil van jouw gezin

Zorg dat jij voldoende energie hebt door goed voor jezelf te zorgen. Wanneer jij in elkaar stort, stort het hele kaartenhuis in. Zorg dus voor me-time door de stilte op te zoeken, te wandelen in de natuur of te sporten. Het zorgt ervoor dat je meer energie hebt waardoor je meer aankan. Het maakt dat je je krachtiger voelt. Je bent uitgerust in plaats van uitgeblust. Schakel ook je partner in zodat jij even iets voor jezelf kan doen en je partner er voor de kinderen is. Veel moeders trekken de zorgtaken naar zich toe, maar je doet het uiteindelijk wel samen. Geef aan waar je behoefte aan hebt en deel dit met je partner. Zodat jij van kwetsbaarheid naar kracht gaat.

Liefde is loslaten

Door de liefde voor je kind voel je je krachtig. Je wilt je kind gelukkig zien. Dat hij krachtig, zelfverzekerd en blij is. Dat jullie een gelukkig gezinsleven hebben waarin je samen plezier beleeft, harmonie ervaart en je met elkaar in verbinding bent. Dat is waar je naar verlangt. Maar hoe kom je daar? Door vanuit je kwetsbaarheid in beweging te komen. Door de liefde voor je kind hulp te gaan zoeken. Maak die keuze om datgene waar je naar verlangt uit te laten komen. Neem de leiding om die kar te trekken; als jij het niet doet, gebeurt het niet. Je staat hier niet alleen in. Maak het bespreekbaar, blijf er niet alleen mee zitten. Deel je zorgen en voel de rust terugkeren. Het probleem van je kind is niet onoverkomelijk; het is op te lossen. Dus laat de gedachte los dat jij het in je eentje moet oplossen. Wanneer jij hulp kan aanvaarden, kun je de verantwoordelijk delen. Dat maakt dat jij je niet alleen voelt staan. Dat geeft rust en vertrouwen dat jullie samen aan een oplossing gaan werken. Aanvaard hulp, in welke vorm dan ook, om te kiezen om jouw verlangen naar een gelukkig gezinsleven waar te maken.

Zet die eerste stap

Wil je je zorgen met mij delen? Dat kan door direct een afspraak in mijn agenda te plannen. Ik luister naar jou; naar je zorgen en naar je verlangens. Ik geef je concrete tips om mee aan de slag te gaan.

Maak van je kwetsbaarheid je kracht!

Warme groet,

Simone

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *