Neem nu de regie en zet die eerste stap!

door | 0 Reacties

Neem nu de regie en zet die eerste stap!

Waarom wachten tot morgen als je vandaag kunt beginnen? Waarom begin je niet? Wil je het perfect hebben? Moet het in één keer klaar zijn?

Door hoge eisen te stellen aan jezelf blijf je uitstellen waardoor je helemaal niet begint. Wacht niet langer.

 

Zet de eerste stap

Wees niet zo streng voor jezelf. Opvoeden gaat lang niet altijd vanzelf. Begin met de eerste stap; de rest volgt vanzelf. Vertrouw daar op. Het hoeft niet in één keer, het kan ook niet in één keer. Zoeken naar een oplossing is een proces dat stapsgewijs gaat, dat kost tijd. Gun jezelf die tijd.

Neem nu de regie en zet die eerste stap!

Begin vandaag

Het gaat er nu om dat je de regie neemt. Zet die eerste stap. Kom in beweging. De problemen in relatie tot je kind lossen niet vanzelf op. Verzin geen excuses meer. Ga van twijfel naar blijdschap. Door nu de regie te nemen, kies jij voor vertrouwen en geluk. Breng die positiviteit weer terug in je gezin.

Onderstaand geef ik je een tip die jou helpt om de blijdschap weer in jouw gezin terug te brengen met daarbij een waardevolle oefening. Begin vandaag gelijk met deze oefening. Neem nu de regie en zet die eerste stap!

 

Tip 2: Leer loslaten

Perfect willen doen en zijn, komt voort uit angst. Vertrouw erop dat goed, goed genoeg is. Het hoeft niet perfect. Het is wat jij jezelf oplegt. Je wilt het graag doen zoals het hoort. Dit geeft je stress als het dus anders gaat. Alleen jij hebt daar zelf last van. Niemand die verwacht van jou dat alles volgens het boekje gaat. Dat gebeurt bij niemand. Het zijn gemiddeldes waar we allemaal van afwijken. Omarm je uniek zijn.

 

Verdriet en ellende

Falen, zo voelt het. Dat je niet voldoet aan de norm. Niet loslaten geeft je meer ellende en meer verdriet. Het brengt je niet verder. Vasthouden aan iets wat niet is, is heel krampachtig. Vasthouden geeft je stress. Waarom blijf je vasthouden aan een ideaalbeeld van jouw gezinsleven als dat niet zo is? Word jij daar gelukkig van of jouw gezin?

 

Kies voor vertrouwen en geluk

Neem de regie over je leven en begin met acceptatie. De acceptatie geeft je rust en vertrouwen. Vanuit acceptatie kun je zoeken naar oplossingen. Wat goed is voor jou en je kind komt dan aan bod. Leg de nadruk op hoe jullie er allemaal op een positieve manier mee om kunnen gaan. Vanuit vertrouwen. Er zal een oplossing komen waar jullie allemaal blij van worden. Accepteer, vertrouw en breng weer positiviteit in je gezin. Neem nu de regie en zet die eerste stap!

 

Oefening

Verander moeten in willen. Schrijf eens een wensenlijstje in plaats van een to do lijstje. Wat zou jij graag willen? Waar word jij warm van? Waar word jij blij van? Doe dingen waar jij blij van wordt in plaats van dingen die “horen”. Doordat je je verlangens op papier zet, maak je het heel concreet. Dat geeft je inzicht en maakt dat je je ervoor gaat inzetten om het ook te realiseren.

 

Vertel me jouw wensen

Wat wil jij leren loslaten in relatie tot de verwachtingen die jij hebt van je kind en jouw gezin? Wat is jouw brandend verlangen met betrekking tot de opvoeding?

Laat jouw reactie hieronder achter of stuur me een persoonlijk bericht.

Blijf er niet alleen mee zitten. Ik ondersteun je hier graag bij.

 

De verandering die nodig is voor je kind begint bij jou als ouder.

 

 

Warme groet,

 

Simone

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *