Wereld Suïcide Preventie Dag

door | 0 Reacties

Wereld Suïcide Preventie Dag

Over ongeveer vier weken is het Wereld Suïcide Preventie Dag. Op zondag 10 september 2023 wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de preventie van zelfdoding en voor mentale gezondheidsproblemen. Op deze dag staan we stil bij de mensen die zijn overleden door zelfdoding, die een poging hebben overleefd en bij iedereen die is geraakt door suïcide.

Geraakt door zelfdoding

Op de website van 113 kun je lezen dat er in Nederland jaarlijks gemiddeld 1850 mensen overlijden door zelfdoding. Dat zijn 5 mensen per dag. Elke suïcide raakt 135 mensen. Op jaarbasis zijn dat 250.000 mensen. 113 heeft jouw hulp nodig om deze cijfers naar beneden te halen. Kijk hiervoor op hun website: www.113.nl.

Initiatieven in de Suïcide Preventie Week

In de week voorafgaand aan de Wereld Suïcide Preventie Dag zijn er verschillende initiatieven ontwikkeld. Walk Into The Light is daar één van die mijn speciale aandacht heeft. Mensen die mij al een tijdje volgen, weten dat ik hou van het licht van de zonsopkomst. Vanmorgen is het mij voor het eerst sinds lange tijd weer gelukt, waar ik heel blij van werd.

Walk Into The Light is een wandeling naar het licht toe om stil te staan bij de mensen die zijn overleden door zelfdoding, om aandacht te vragen voor en te geven aan naasten van suïcidaliteit en om aandacht te geven aan en te vragen voor mensen die zelf met suïcidale gedachten te maken hebben. Op verschillende locaties vindt een Walk Into The Light plaats. Wil je meelopen? Kijk hier voor de verschillende locaties en geef je op: https://walkintothelight.nl/#locaties. Ga je mee samen op weg?

Mijn motivatie

Persoonlijk ben ik ook geraakt door zelfdoding. Dat maakt dat ik me inzet voor jongeren die het niet meer zien zitten. Lees meer over mijn verhaal en wat ik voor jouw tiener kan betekenen: https://jouwkrachtigekind.nl/over-mij-jouw-krachtige-kind/

Ken jij of ben jij een tiener die het niet meer ziet zitten? Neem direct contact met mij op door mij te bellen: 06-208 51 696.

 

Warme groet,

 

Simone  

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *