3 Krachtige tips die je ondersteunen bij verandering in jouw gezin

door | 0 Reacties

Wil jij verandering?

Verandering vraagt om anders willen. En daar heb je commitment voor nodig. Commitment betekent letterlijk inzet. En dan niet zo zeer inzet in de trant van doorzetten (kan zeker wel behulpzaam zijn), maar meer dat je met jezelf een verbintenis aangaat.

Wil je echt verandering?

 

Jouw onzekere, gevoelige kind

Om de problemen met je kind op te lossen, zul je zelf je schouders er onder moeten zetten. Dit heb ik zelf ook ervaren met mijn eigen kind. Dit kan met hulp (je hoeft het echt niet alleen te doen), maar het vraagt dus ook om jouw inzet. De ander kan het niet voor je kind en je gezin oplossen. Wil jij dat het anders gaat? Dan vraagt dat ook van jou een verandering. Ik geef je 3 krachtige tips die je ondersteunen bij verandering in jouw gezin.

 

Jouw gezin

Sommige patronen zijn in de loop van de tijd zo ontstaan. Zo gaat dat nou éénmaal. Een kind is onderdeel van een gezin, een systeem. Dat systeem werkt op een bepaalde manier. En soms werkt het even niet meer en loop je vast.

Ga dan samen met een coach kijken hoe het nu gaat, waar je naar toe wil en maak een stappenplan voor jullie gezin hoe je daar wil komen. Ik ondersteun je daar graag bij. Lees verder voor 3 krachtige tips die je ondersteunen bij verandering in jouw gezin.

 

Kindercoaching

Kindercoaching is geen quick fix. Ik breng samen met jou in kaart wat het probleem is en wat jullie wensen zijn. Ik zal je kind gaan coachen én ik geef jullie direct toepasbare tips mee voor thuis.

Als je kind weer krachtig is, zich zeker en blij voelt, hebben jullie voldoende handvatten om er thuis mee uit de voeten te kunnen. En hebben jullie als gezin ook weer vertrouwen, zekerheid en blijdschap om met elkaar op reis te gaan.

 

Wanneer jij je machteloos voelt en niet weet hoe je je onzekere, gevoelige kind kan helpen, heb ik hier een aantal waardevolle tips voor je: 3 krachtige tips die je ondersteunen bij verandering in jouw gezin.

 

  • Accepteer dat het probleem er is:

Wanneer je je blijft verzetten, zit je eigenlijk in de ontkenning. Door je kop in het zand te blijven steken, kom je niet verder. Wil je verder komen, dan zal je moeten onderkennen dat er een probleem is. Oké, er is een probleem en we zullen hier als gezin mee moeten dealen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door op te schrijven wat er wel goed gaat en waar je dankbaar voor bent. Dat wil niet zeggen dat het probleem er niet is, maar kan voorkomen dat het probleem boven je uitstijgt. Dit maakt je namelijk passief waardoor je niet in actie komt. Je wil in actie komen zodat je kind weer zeker en blij is, dus blijf oog houden voor de positieve dingen.

  • Verander moeten in willen:

Als je kind een probleem heeft, maakt je dat verdrietig. Je wilt niets liever dan je kind weer blij zien en vol vertrouwen. Jij wil je kind hierbij graag helpen, omdat je wil dat je kind gelukkig is. Dat maakt jou en je gezin ook gelukkig. Hoe je moeten in willen verandert, bepaal jij. Jij kiest wat je wilt. Je kunt hiervoor een wensenlijstje maken met wat jij wil, wat jij wenst. Dit is dus iets anders dan een to do lijstje waarop dingen staan waarvan jij vindt dat die moeten gebeuren. Sta stil bij jouw wensen. Hierdoor vindt meestal ook een verschuiving van prioriteiten plaats. De dingen die van jou “moeten”, blijken meestal minder belangrijk dan de dingen die jij wil.

  • Ga de verandering samen met je kind aan:

Je bent een voorbeeld voor je kind. Leef het voor. Voeg de daad bij het woord. Doe wat je zegt. Je kind ziet wat het met je doet, dat je het volhoudt omdat je er blij van wordt, omdat het je wat brengt. Dat je je goed voelt en veel gedaan krijgt. Het maakt je kind nieuwsgierig. Nu ik elke ochtend vroeg een wandeling maak, leef ik mijn kinderen ook iets voor. Iets voorleven is vele malen sterker dan alleen de woorden die je zegt. Mijn hart maakte vanmorgen een sprongetje toen mijn zoon zei dat hij al had gelezen (huiswerk voor school) in plaats van dat hij gelijk was gaan gamen.

Meer tips

Wil je meer krachtige tips ontvangen om jouw gezin te ondersteunen bij verandering? Download dan mijn e-book Jouw Krachtige Kind. Hierin staan nog meer krachtige tips. Je zult daarnaast wekelijks nieuwe tips van mij ontvangen om direct in jouw gezin toe te passen. Download mijn e-book hier.

Spreekt bovenstaande jou aan? Plan hier meteen een afspraak met mij zodat je gratis met mij kan kennismaken. Op deze manier kan jij ervaren of mijn manier van werken aansluit bij jouw gezin.

Je kunt een online afspraak inplannen, maar als jij liever face-to-face wilt afspreken, weliswaar op 1,5 meter afstand, stuur me dan een mailtje. Ik hoor graag wat jouw voorkeur heeft.

 

Ik ontmoet je graag!

 

 

Warme groet,

 

Simone

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *